Patiënt knippert vreemd met zijn ogen. Dan begrijpen ze dat hij hen iets probeert te vertellen

Geen categoriemrt 12 2016, 19:00
Een verpleger in het universitaire ziekenhuis in Manchester, Groot-Brittannië, is ontslagen omdat hij een patiënt had misbruikt. De patiënt was zwaar gehandicapt, maar gebruikt zijn ogen om de autoriteiten te informeren over het misbruik.
De schuldige verpleger, Ernesto Corpus geheten, werd enkele jaren geleden ook al beschuldigd van seksueel misbruik van patiënten, maar helaas werd hij toen vrijgesproken. Dit keer liep het proces tegen hem bij de disciplinaire raad gelukkig anders af: de beschuldiging werd "geloofwaardig" bevonden en hij werd per direct ontslagen. Sterker nog, hij mag zijn vak nooit meer uitoefenen.
Het Britse ITV legt uit dat de zwaar gehandicapte patiënt geleerd heeft om te communiceren door met zijn ogen te knipperen. Degene met wie hij 'sprak' schreef op: I.A.M.B.E.I.N.G.A.B.U.S.E.D.
I am being abused.
Of: ik word misbruikt.
Toen verpleger Corpus onderzocht werd door de raad gaf hij geen enkel teken van berouw. Daardoor wordt hij harder gestraft dan anders wellicht het geval was geweest. Ironisch genoeg zullen toekomstige patiënten hem daar ongetwijfeld dankbaar voor zijn: ze hoeven immers niet te vrezen dat hij ooit nog terugkomt en hén dan kan misbruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten