Pechvogel Verstappen zet langzaamste tijd neer, maar wiens schuld was dat nou echt?

Geen categoriefeb 23 2016, 20:00
Het Formule 1-seizoen staat op het punt van beginnen, maar voor Max Verstappen zal dat in mineur zijn. In de eerste training gaat het direct al mis.
Het nieuwe Formule 1-raceseizoen staat op het punt van beginnen, en de eerste training in Spanje is inmiddels achter de rug. Dat was niet bepaald een succes voor de Nederlandse stercoureur Max Verstappen:

De eerste trainingssessie van Max Verstappen in de Formule 1 duurde dinsdag 59 rondjes. Daarmee maakte de Limburger de nodige kilometers in zijn nieuwe bolide van Toro Rosso. Verstappen klokte in de ochtendsessie de elfde tijd (1.27,346) en was de langzaamste van het pak.

Verstappen zorgde voor een korte onderbreking van de test. Na 35 ronden begaf zijn bolide het plotsklaps en kwam stil te staan. De auto moest met een oplegger naar de pitbox worden vervoerd en daar kreeg het team de Toro Rosso weer snel aan de praat. Na afloop van de training wist hij nog niet waardoor dat kwam.

Dat Verstappen uitgerekend nu de laatste tijd neerzet, is verdacht. Eerder deze week zette zijn eigen team Torro Rosso de aanval in op 'm, en gaven ze openlijk aan zijn teamgenoot boven hem te prefereren. De vraag dringt zich dan ook op of hij geen pootje gelicht is door z'n eigen broodheer.
Toen zei z'n teambaas openlijk zijn teamgenoot Carlos Sainz te steunen, en dat Verstappen eigenlijk nogal overschat is vergeleken met hem:

“Ik ben ervan overtuigd dat het dit jaar heel close zal zijn tussen beide coureurs en dat het gat niet groot zal zijn[. …] Carlos wordt onderschat”, meent Tost. “Hij deed het erg goed vorig jaar, maar de media waren meer gefocust op Max omdat hij pas zeventien jaar oud was en nog geen rijbewijs had toen hij in de Formule 1 kwam.”

Moest het talent van Carlos een handje geholpen worden door Torro Rosso-baas Tost..? Wie zal het zeggen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten