Peiling! Nigel Farages The Brexit Party SLOOPT 'Conservatieven' van Theresa May

Geen categoriemei 13 2019, 9:00
In het Verenigd Koninkrijk worden den verkiezingen voor het Europees Parlement een eurosceptisch feestje.
Britten zijn er alles behalve blij mee dat ze later deze maand 'mogen' stemmen voor het Europees Parlement. Het was immers hun uitdrukkelijke wil om voor die datum niet langer lid te zijn van de EU. Helaas voor hen is hun premier een Remainer die er alles aan heeft gedaan om Brexit te saboteren. Als gevolg daarvan 'mogen' ze nu dus tóch stemmen... voor een parlement waar ze niets mee te maken willen hebben.
Het goede nieuws? Uit steeds meer peilingen blijkt dat The Brexit Party van Nigel Farage enorm hoge ogen gaat gooien. Labour en de Conservatives (Tories) zijn, daarentegen, helemaal in elkaar gestort. Kijk maar naar deze cijfers:
https://twitter.com/britainelects/status/1127815739187105792
Dit is echt ronduit schokkend. 34% voor The Brexit Party, wat 18 procentpunt meer is dan de tweede partij, Labour. En dat is nog niet eens alles: de Tories zijn werkelijk totaal in elkaar gestort. Er is helemaal niets over van Mays partij. De Conservatives zijn niet tweede, niet derde, niet eens vierde. Nee, virtueel zijn ze nu de vijfde partij van het land. Zelfs The Green Party (de Groenen) is groter!
Laten we in vredesnaam hopen voor onze Britse vrienden dat deze Tory-nederlaag inderdaad werkelijkheid wordt, en dat May zich daardoor ein-de-lijk gedwongen voelt om af te treden. Want slechter kunnen ze het niet treffen met haar. Als ze nog een jaartje langer blijft zitten heeft ze haar partij echt permanent uitgeschakeld. Dat zullen types als Jacob Rees-Mogg en Boris Johnson toch niet accepteren, zou je denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten