Peilingen: Britse premier May in zeer zwaar weer. Corbyn pakt nu een 6% voorsprong op haar Conservatives

Geen categoriejun 11 2017, 14:00
Nog geen maand geleden was Theresa May de gevierde leider van de Conservatieven, die wel even Labour ging verpletteren bij de verkiezingen van afgelopen week. Het tegenovergestelde lijkt nu te gaan gebeuren - na een desastreuze verkiezingscampagne en uitslag gaat Labour fier aan kop in de eerste peiling.
Als het Verenigd Koninkrijk vandaag opnieuw naar de stembus mocht, zou er een radicaal andere uitslag uit de bus rollen. Nóg slechter voor de Conservatieven, en veel beter voor het Labour van terroristenknuffelaar Jeremy Corbyn. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van peilbureau Survation, die werd uitgevoerd voor de Mail on Sunday. Dit zijn cijfers die iedere Tory de schrik om het hart zullen jagen:
https://twitter.com/MSmithsonPB/status/873810975132135424
Precies: Labour heeft een voorsprong van bijna 6% op de Conservatieven, iets wat al in jaren niet meer is voorgekomen. Maar na al het gestuntel van de afgelopen weken is er geen spaan heel gebleven van Theresa May en haar reputatie als een nieuwe Iron Lady. Krantenkoppen in het hele land geven nu dit soort analyses van de vrouw die anderhalve maand geleden nog zo ongelofelijk gevierd werd:
https://twitter.com/alanferrier/status/873635786620534785
Kortom: het is politiek nogal aan het spoken aan de overkant van de Noordzee. We zullen ons moeten opmaken voor een turbulente periode, die eigenlijk alleen maar kan eindigen met nieuwe verkiezingen - yep, alweer - die uiteindelijk gewonnen zullen worden door Jeremy Corbyn van Labour. Voor het eerst heeft het Verenigd Koninkrijk dan een minister-president die af wil van de NAVO, de band met de Verenigde Staten en zich liever associeert met Hamas en Hezbollah.
Ik zeg dit niet omdat ik dit leuk vindt: sterker nog, ik ben teleurgesteld. Maar ik zeg het om mijzelf en al mijn lezers alvast voor te bereiden, want het zullen hele zware jaren gaan worden voor ons anglofielen. Sterkte, jongens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten