Syrië: 'We hebben ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi gedood bij luchtaanval in Raqqa'

Syrië: 'We hebben ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi gedood bij luchtaanval in Raqqa'

Als we het Syrische leger mogen geloven is Abu Bakr al-Baghdadi, de zelfbenoemde kalief van de Islamitische Staat in Irak en Syrië, dood. Hij zou gisteren zijn gestorven door een luchtaanval van de Syrische luchtmacht op Raqqa. Althans, zo vertellen Syrische staatsmedia ons.

Als deze berichten kloppen, heeft ISIS een levensgroot probleem. Dan zitten ze zonder leider en zonder kalief. Volgens Syrische media is gisteravond in Raqqa namelijk Abu Bakr al-Baghdadi - de topman van de islamistische moordbende ISIS - om het leven gebracht. Staatsmedia uit Syrië zeggen dat:

"The leader of Islamic State has been killed in an air strike in Syria, according to unverified reports in Syrian state media. Claims suggest the leader of ISIS Abu Bkr al-Baghdadi was killed in an air strike on Saturday.

Heavy artillery was dropped across the ISIS stronghold of Raqqa throughout the day, with footage online posted by ISIS news agency Amaq revealing the devastation caused."

We dienen enige voorzichtigheid te betrachten, want al-Baghdadi is reeds eerder doodverklaard. Toen bleken die berichten achteraf niet te kloppen, dus we moeten nu een gezonde dosis scepsis hebben.

Desalniettemin is de kans dat het Syrische leger er deze keer níét naastzit een stuk groter dan de vorige keer. ISIS blijft langzaamaan gebied verliezen in zowel Syrië als Irak. Het aantal verstopplaatsen voor de top van ISIS - waaronder zeker ook al-Baghdadi - neemt dus gestaag af. De kans dat je 'm een keer raakt met een groot bombardement neemt dus toe.

Laten we dus hopen dat de Syriërs de waarheid vertellen en inderdáád blijkt dat ze vandaag ISIS letterlijk en figuurlijk een kopje kleiner hebben gemaakt. De terreurbeweging heeft al honderdduizenden doden op hun moordlustige geweten, en dient gewoon compleet van de aardbodem geveegd te worden. Het doodbombarderen van hun leider maakt daar onderdeel van uit.

Dus mochten deze berichten kloppen: hoera, tijd voor een feestje! Mochten ze niet kloppen: vul die bommenwerpers dan maar opnieuw met explosief tuig. Dan is het tijd om een nieuwe poging te waken deze genocidale maniak voorgoed het zwijgen op te leggen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties