Syrië: 'We hebben ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi gedood bij luchtaanval in Raqqa'

Geen categoriejun 11 2017, 11:00
Als we het Syrische leger mogen geloven is Abu Bakr al-Baghdadi, de zelfbenoemde kalief van de Islamitische Staat in Irak en Syrië, dood. Hij zou gisteren zijn gestorven door een luchtaanval van de Syrische luchtmacht op Raqqa. Althans, zo vertellen Syrische staatsmedia ons.
Als deze berichten kloppen, heeft ISIS een levensgroot probleem. Dan zitten ze zonder leider en zonder kalief. Volgens Syrische media is gisteravond in Raqqa namelijk Abu Bakr al-Baghdadi - de topman van de islamistische moordbende ISIS - om het leven gebracht. Staatsmedia uit Syrië zeggen dat:

"The leader of Islamic State has been killed in an air strike in Syria, according to unverified reports in Syrian state media. Claims suggest the leader of ISIS Abu Bkr al-Baghdadi was killed in an air strike on Saturday.

Heavy artillery was dropped across the ISIS stronghold of Raqqa throughout the day, with footage online posted by ISIS news agency Amaq revealing the devastation caused."

We dienen enige voorzichtigheid te betrachten, want al-Baghdadi is reeds eerder doodverklaard. Toen bleken die berichten achteraf niet te kloppen, dus we moeten nu een gezonde dosis scepsis hebben.
Desalniettemin is de kans dat het Syrische leger er deze keer níét naastzit een stuk groter dan de vorige keer. ISIS blijft langzaamaan gebied verliezen in zowel Syrië als Irak. Het aantal verstopplaatsen voor de top van ISIS - waaronder zeker ook al-Baghdadi - neemt dus gestaag af. De kans dat je 'm een keer raakt met een groot bombardement neemt dus toe.
Laten we dus hopen dat de Syriërs de waarheid vertellen en inderdáád blijkt dat ze vandaag ISIS letterlijk en figuurlijk een kopje kleiner hebben gemaakt. De terreurbeweging heeft al honderdduizenden doden op hun moordlustige geweten, en dient gewoon compleet van de aardbodem geveegd te worden. Het doodbombarderen van hun leider maakt daar onderdeel van uit.
Dus mochten deze berichten kloppen: hoera, tijd voor een feestje! Mochten ze niet kloppen: vul die bommenwerpers dan maar opnieuw met explosief tuig. Dan is het tijd om een nieuwe poging te waken deze genocidale maniak voorgoed het zwijgen op te leggen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten