Persconferentie Rutte: 'strengere maatregelen voor kerst niet uitgesloten''

Persconferentie Rutte: 'strengere maatregelen voor kerst niet uitgesloten''

View Apart / Shutterstock

De corona-cijfers stijgen weer flink en ook in de ziekenhuizen gaat het volgens premier Rutte "niet goed". Het kabinet vindt het daarom geen goed idee om de coronamaatregelen te gaan versoepelen. Sterker nog, mogelijk komen er zelfs strengere maatregelen!

Het kabinet stuntelt van de ene blunder rechtstreeks door naar de andere, zo lijkt het wel. De maatregelen worden voorlopig niet versoepeld, wat betekent dat de fout die er nu toe heeft geleid dat de besmettingscijfers weer zijn gaan stijgen, gewoon ongecorrigeerd blijft. Onder het welbekende motto 'we kijken het nog even aan' stevenen we dus regelrecht af op een nieuw drama.

En om het nog wat erger te maken: mochten er extra maatregelen nodig zijn, dan worden die pas op 22 december bekendgemaakt. Mooi twee dagen voor kerst. Iedereen die dus al plannen heeft gemaakt, binnen de kaders van wat nog wél mogelijk is, leeft dus mooi in onzekerheid.

Nu kun je er dus op rekenen dat de frustratie alleen maar verder toe zal gaan nemen en dat men tegen de feestdagen echt maling gaat krijgen aan wat er volgens het kabinet nog wel en niet mag. Rond kerst zal het misschien nog meevallen omdat er misschien nog een sprankje kerstgedachte leeft onder de mensen, maar als de regels twee dagen ervoor nóg strenger worden, dan komt er volgens mij met oudjaarsdag echt een felle reactie vanuit de samenleving. En die keur ik niet goed, even voor de duidelijkheid, maar ik meen hem wel aan te voelen komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties