Petitie tegen VN-migratiepact: tekenen!

Geen categorieokt 22 2018, 13:05
Op 10 en 11 december vindt in Marokko een VN-conferentie plaats. Een Nederlandse afvaardiging gaat daar een mondiaal migratiepact ondertekenen. Dit akkoord bevat allerlei mooie woorden, maar bevat allerlei voorstellen die migratie eerder zouden aanwakkeren dan afremmen. Ook de problematiek rondom uitgeprocedeerde migranten en bed-bad-brood voorzieningen ontvangt nauwelijks aandacht. Wel bevat het akkoord voorstellen om websites te publiceren in verschillende talen waarin wordt beschreven hoe migranten naar Nederland kunnen reizen.
Rectificatie: de petitie staat nog steeds online, maar onder een ander adres. U kunt de petitie tegen het VN-migratiepact hier ondertekenen.
Om de politiek te bewegen toch in debat te gaan over het onderwerp en het VN-migratiepact niet te ondertekenen werd een petitie opgezet. Het initiatief was een duidelijke oproep en werd via sociale media gedeeld. Binnen een week had de petitie al 5000 handtekeningen, maar nu blijkt het initiatief van de aardbodem verdwenen. De precieze reden is nog onbekend, maar wij zijn ondertussen op zoek naar een antwoord.
[caption id="attachment_211756" align="aligncenter" width="584"]petitite De petities tegen het VN-migratiepact is van het internet verdwenen. De petitie op stopimmigratie.petities.nl had al duizenden handtekeningen.[/caption]
Verder is het opmerkelijk dat het migratiepact zoveel aandacht heeft voor communicatieprojecten richting migranten. Zo moet een website worden opgezet met daarop informatie voor migranten. Het liefst in zoveel mogelijk talen. Dit is opmerkelijk omdat in het verleden bleek dat een internationale websites voor buitenlandse vastgoedinvesteerders een relatie zou hebben met het opkopen van Nederlands vastgoed door buitenlandse investeerders. Dat is op zich niet zo vreemd, want communicatie is altijd gericht en zeker niet willekeurig. Het is dus de verwachting dat het publiceren van websites een aanzuigende werking op migranten heeft. Iets dat absoluut niet in het belang is van Nederland. Wat dat betreft past het VN-akkoord perfect in het plaatje van kabinet Rutte III: Nederland wordt verkocht aan de hoogste bieder.
Verder is het noemenswaardig dat de problematiek van uitgeprocedeerde migranten zonder verblijfsvergunning (en alle problemen op micro-niveau) nauwelijks aandacht krijgt in het akkoord. Rutte zou nu een lans moeten breken voor de bed-bad-brood voorzieningen en een database moeten meenemen met daarin een overzicht van personen en hun vermoedelijke land van herkomst. Elk land dat het VN-akkoord ondertekend zou uitgeprocedeerden dan moeten terugnemen. Maar gelooft u dat dit gaat gebeuren? Momenteel zitten er nog tal van 'statelozen' personen in zogenaamde bed-bad-brood voorzieningen. Afgelopen week stak een man zichzelf in brand in een poging aan de hopeloze situatie te ontkomen. Zijn zelfmoordpoging slaagde niet, maar onderstreept de noodzaak om uitgeprocedeerden een toekomstperspectief te bieden.
Als Rutte wél internationale websites gaat publiceren, maar middels het akkoord niet in staat is om uitgeprocedeerde migranten terug naar huis te sturen, dan weten we hoe het zit. Dan is het evident. Voor nu is het dus nog even afwachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten