Pietenhater Jerry Afriyie euforisch door verbanning Zwarte Piet bij kinderopvang GO!: 'we beginnen de dag goed'

Pietenhater Jerry Afriyie euforisch door verbanning Zwarte Piet bij kinderopvang GO!: 'we beginnen de dag goed'

Jerry Afriyie in Amsterdam. Bron: Screenshot De Balie (Creative Commons).

Het is überhaupt nog maar de vraag of Sinterklaas - en een vorm van intocht met of zonder Zwarte Piet - doorgaat dit jaar. Maar iedere symboolpolitieke actie van een bedrijf kan op steun rekenen van de antiracisten. De strijd tegen Zwarte Piet stopt niet tot de ondergang definitief is. Tot die tijd blijft Afriyie lekker wrijven in de vlek; en pro-Pieten-adepten zien rood voor de ogen.

Kinderopvang GO! - niet te verwarren met de partij van die andere '''goedheiligman' Otten - heeft besloten om Zwarte Piet af te schaffen. Aangezien ze 50 vestigingen in heel Flevoland hebben is dit een best grote stop binnen deze sector. Afriyie is natuurlijk apetrots op ze.

?ref_src=twsrc%5Etfw

In de praktijk betekent dit nieuws dat er geen liedjes meer gezongen gaan worden waarin Zwarte Piet wordt genoemd. Ook zullen er geen Zwarte Pieten-afbeeldingen hangen in de vestigingen van GO!. Wanneer de Sint langskomt zal hij worden vergezeld door Roetveegpiet, Kleurenpiet of een andere wannabe Piet.

De kinderopvang heeft dit besloten omdat ze, naast dat ze willen deugen, willen opkomen voor een solidair feest voor iedereen. Wat goed van ze!

'er een feest wordt gevierd waarin saamhorigheid, gezelligheid en respect voor iedereen het uitgangspunt is'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties