Plant ISIS aanslag op kerncentrale? Documenten over atoomcentrum gevonden in huis Abdeslam

Plant ISIS aanslag op kerncentrale? Documenten over atoomcentrum gevonden in huis Abdeslam

In het huis van ISIS-terrorist Salah Abdeslam in Molenbeek zijn documenten gevonden over een Duits atoomonderzoekscentrum.

Als het aan ISIS ligt, verandert Europa binnenkort in een nucleaire woestijn. Een vondst in het huis van jihadist Salah Abdeslam wijst er namelijk op dat ISIS interesse heeft in nucleaire installaties. De terrorist had artikelen en foto's van het atoomonderzoekscentrum Jülich in de deelstaat Noordrijn-Westfalen – niet ver van onze grens. Dit centrum doet vooral onderzoek naar kernenergie, maar er wordt ook kernafval opgeslagen.

abdeslam

Een nucleaire terroristische aanslag is de ergste nachtmerrie van inlichtingendiensten. Voor zo'n aanslag zou het niet per se nodig zijn dat terroristen zelf een nucleair wapen ontwikkelen, iets wat jaren duurt en waar ISIS niet de middelen voor heeft. Wat wél een realistische (en daarmee angstaanjagende) mogelijkheid is, is dat ISIS een zogeheten vuile bom laat ontploffen. Dit is een bom met nucleair afval eromheen, dat door een explosie overal verspreid wordt. De radioactieve straling kan ook bij een vuile bom gruwelijke gevolgen hebben, terwijl zo'n bom redelijk eenvoudig te maken is, als men beschikt over nucleair afval.

Het is dus zeer zorgwekkend dat Abdeslam (en dus ook zijn mede-ISIS-strijders) zo'n interesse tonen voor een faciliteit waar kernafval wordt bewaard. De Duitse inlichtingenchef Hans-Georg Maassen had Duitse parlementsleden al eerder op de hoogte gesteld van de angstaanjagende vondst, maar het is pas nu bekend geworden in de media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties