Playboy-model probeerde fitnessgenoot te body shamen. Toen ging het Internet helemaal los op háár

Geen categoriesep 06 2016, 14:00
Playboy-model Dani Mathers is bijzonder te spreken over haar eigen figuur. Op zich is dat niet zo gek: ze heeft wat volgens velen het 'ideale figuur' is, wat er natuurlijk voor gezorgd heeft dat ze Playboy-model kon worden.
Op zich is dat geen probleem, in ieder geval niet voor anderen. Wat wél kwalijk is, is dat ze het vervolgens volkomen normaal vindt om andere vrouwen de maat te nemen; vrouwen die niet zo'n strak lichaam hebben als zij.
Dani kwam eerder dit jaar namelijk in het nieuws toen ze een foto nam van een andere vrouw bij haar fitnesscentrum. Ze maakte de foto stiekem in de kleedkamer. De andere vrouw had niets door. Vervolgens schreef ze erbij dat ze het niet meer kon 'on-zien' en dat haar volgers op Snapchat daarom hetzelfde lot verdienden. Daarna zette ze de beelden op Snapchat, één van de populairste apps die er zijn.
Dat is bijzonder kwalijk, maar er is ook goed nieuws. Snapchat- en Internetgebruikers vonden dat namelijk absoluut niet kunnen en maakten dat meteen duidelijk aan het model.
Toen de kritiek losbarstte probeerde Dani de schade nog te beperken door haar excuses aan te bieden -- eerst zei ze dat het 'per ongeluk' ging (onzin natuurlijk, waarna ze liet weten niet te weten waarom ze zoiets vreselijks zou doen.
Screen Shot 2016-09-06 at 12.44.01
Jammer genoeg voor het arrogante naaktmodel wisten andere Twitteraars waarom ze zich zo misdroeg:
Screen Shot 2016-09-06 at 12.44.15
Screen Shot 2016-09-06 at 12.45.43
https://twitter.com/MichaelvdGalien/status/772746544298790912
En het wordt nog beter: de vrouw van wie Dani stiekem de foto maakte heeft namelijk laten weten dat ze het Amerikaanse OM heeft gevraagd om Dani zo hard mogelijk te vervolgen. Oh, en het fitnesscentrum waar ze lid van was heeft haar eruit gezet: ze is er niet langer welkom, en ook niet in één van de tientallen andere centra van het bedrijf.
We maken allemaal fouten, maar wat Dani deed gaat veel verder. Ze lapte het recht op privacy van een ander bewust aan haar laars en vernederde die vrouw ook nog eens publiekelijk. Dat soort gedrag is gewoon onacceptabel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten