Pokémon Go maakt je leven kapot: zielige man ontslagen omdat hij het spel continu speelt

Geen categoriejul 13 2016, 13:00
De hype gaat wel héél erg ver.
Hier heb ik dus echt geen geduld mee:

De Pokémon Go-hype lijkt spelers nu echt te veel te worden: een 23-jarige man uit Nijmegen is ontslagen omdat hij het spel maar niet kon laten liggen.

De man was een uitzendkracht van het Nijmeegse bedrijf Telejob. Zijn opdrachtgever had hem deze week al meerdere malen gewaarschuwd over het spelen onder werktijd, maar telkens greep de jongen toch weer naar de telefoon.

Met alle respect, maar dan ben je echt geestelijk gestoord. Die hele hype is trouwens belachelijk. Daar lopen ze dan met hun mobieltje over straat op jacht naar 'pokémons.' Op sommige plekken in het land staan er zelfs letterlijk rijen van mensen op pokémonjacht.
Blijkbaar moeten we tegenwoordig allemaal net doen alsof dat volstrekt normaal is, maar dat is dus niet zo. Deze 23-jarige mafketel is een groot kind. De manier waarop hij zich gedraagt is werkelijk zielig... en datzelfde geldt voor al die andere talloze Nederlanders voor wie Pokémon Go opeens zin aan hun leven gegeven heeft.
Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat heel veel commentatoren net doen alsof dit allemaal reuzegrappig is, maar het tegendeel is waar: dit begint trieste vormen aan te nemen. In De Telegraaf stond vandaag ook al een verhaal over een gezin dat elke dag lastiggevallen wordt door maar liefst honderd Pokémon jagers. Blijkbaar zitten er pokémons bij hun huis. Zij moeten het daardoor ontgelden.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de malloten die het spoor onveilig maken omdat er ergens een pokémon verstopt zit.
Totaal gestoord.
Het ergste aan dit verhaal? Het uitzendbureau geeft de 'jongeman' (lees: zielig kind in het lichaam van een man) een tweede kans. Hij is zich namelijk "een hoedje geschrokken" door de "drastische maatregel" van de werkgever en wil zijn leven beteren.
Werkelijk? Je schrikt ervan dat je ontslagen wordt als je in plaats van je werk te doen de hele tijd Pokémon Go speelt?
Ik hoop werkelijk dat deze kneus naar huis gaat en dat zijn moeder hem daar even flink aanpakt. Normaal gesproken doe je dat niet met mensen van die leeftijd, maar in het Nederland van tegenwoordig zijn 23-jarigen blijkbaar de nieuwe kleuters. 'Volwassenen' die zich als kleuters gedragen dienen ook zo behandeld te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten