Politie in staking tijdens Oud en Nieuw? 'Politiemensen voelen zich in de steek gelaten'

Politie in staking tijdens Oud en Nieuw? 'Politiemensen voelen zich in de steek gelaten'

Illustratie van politie-agenten klaar voor actie om de corona-maatregelen te blijven handhaven. Foto via Shutterstock.com, door zef art

Gisteravond zat Gerrit van de Kamp, voorzitter politievakbond ACP, bij Nieuwsuur. Hier kwam hij met de boodschap dat het zomaar zou kunnen dat er politieacties plaatsvinden tijdens Oud en Nieuw. Het kabinet pompt overal extra geld in, maar een salarisverhoging voor de politie blijft uit. Dit kan zo niet langer volgens Van de Kamp, een stakingsactie tijdens Oud en Nieuw zou zomaar kunnen als pressiemiddel.

"Op sociale media worden al actie-suggesties gedaan om bijvoorbeeld om tijdens Oud en Nieuw om 23.00 uur maar eens een uurtje niets te doen."

Voorzitter Van de Kamp had gisteren een pittige boodschap voor het kabinet te vertellen bij Nieuwsuur. Het zou namelijk zo maar kunnen dat er diverse politieacties worden gehouden tijdens of rondom Oud en Nieuw. Dat is een vervelende boodschap voor het kabinet, aangezien de spanningen alsmaar stijgen in het land. De politie is al weken bezig om de openbare orde te bewaken.

De spanningen stijgen en helaas ook de geweldsescalaties, steeds meer mensen trekken de maatregelen niet en besluiten om hun frustraties, letterlijk, op straat te gooien.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het is voor Van de Kamp onbegrijpelijk dat de onderhandelingen over het CAO vrijdag vastliepen. De politie werkt zich uit de naad de afgelopen jaren en wordt hier niet voor beloond.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Politie kabinet cao Oud en Nieuw

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer