Politie Londen zweert dat gifspuiters die gisteravond zes gewonden maakten 'geen terroristisch motief' hadden

Politie Londen zweert dat gifspuiters die gisteravond zes gewonden maakten 'geen terroristisch motief' hadden

Bij een aanval met gifgas in het oosten van Londen raakten gisteravond zes mensen gewonden. De politie in de Engelse hoofdstad bezweert dat het hoe dan ook niet ging om een terroristische aanval.

Londen heeft de afgelopen tijd al het nodige meegemaakt in de vorm van bloederige aanslagen. We kunnen ons allemaal de aanslagen bij de Houses of Parliament of bij London Bridge nog wel herinneren.

Gisteravond was de stad opnieuw doelwit van een noodlottig incident: rond 20.00u gisteravond besloten enkele onverlaten om een giftige stof in de lucht te spuiten bij een winkelcentrum in het oostelijke deel van de stad. Er zou uiteindelijk een half dozijn gewonden vallen dankzij deze actie:

"Een groep mannen spoot de stof iets voor 20.00 uur lokale tijd in de lucht in een winkelcentrum in de wijk Stratford, in het oosten van de metropool. Op dat moment was een opstootje tussen twee groepen mensen gaande. Na de aanval vluchtten beide groepen weg.

De politie heeft tot nu toe één verdachte aangehouden. De jongen van 15 wordt verdacht van het toebrengen van lichamelijk letsel."

Over de afkomst van deze arrestant is verder niets bekend, maar wel ontkent de politie van Londen dat het dus gaat om een terroristische aanslag. De tijd zal leren wat hier dan wél aan de hand geweest is...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties