Politie Londen zweert dat gifspuiters die gisteravond zes gewonden maakten 'geen terroristisch motief' hadden

Geen categoriesep 24 2017, 9:06
Bij een aanval met gifgas in het oosten van Londen raakten gisteravond zes mensen gewonden. De politie in de Engelse hoofdstad bezweert dat het hoe dan ook niet ging om een terroristische aanval.
Londen heeft de afgelopen tijd al het nodige meegemaakt in de vorm van bloederige aanslagen. We kunnen ons allemaal de aanslagen bij de Houses of Parliament of bij London Bridge nog wel herinneren.
Gisteravond was de stad opnieuw doelwit van een noodlottig incident: rond 20.00u gisteravond besloten enkele onverlaten om een giftige stof in de lucht te spuiten bij een winkelcentrum in het oostelijke deel van de stad. Er zou uiteindelijk een half dozijn gewonden vallen dankzij deze actie:

"Een groep mannen spoot de stof iets voor 20.00 uur lokale tijd in de lucht in een winkelcentrum in de wijk Stratford, in het oosten van de metropool. Op dat moment was een opstootje tussen twee groepen mensen gaande. Na de aanval vluchtten beide groepen weg.

De politie heeft tot nu toe één verdachte aangehouden. De jongen van 15 wordt verdacht van het toebrengen van lichamelijk letsel."

Over de afkomst van deze arrestant is verder niets bekend, maar wel ontkent de politie van Londen dat het dus gaat om een terroristische aanslag. De tijd zal leren wat hier dan wél aan de hand geweest is...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten