Politie razend druk door massa-immigratie uit het Midden-Oosten

Geen categoriedec 06 2015, 8:00
De politie is niet meer in staat om onderzoek te doen naar overvallen en straatroven. De reden? Alle mankracht is nodig om de komst van vluchtelingen aan te kunnen.
Dat bericht RTL Nieuws:

De vervolging van daders komt daardoor onder druk te staan, zegt plaatsvervangend korpschef Ruud Bik van de Nationale Politie in het AD. Vooral op plekken waar veel asielzoekers worden opgevangen, is het schipperen voor de politie. Inmiddels houden 1500 tot 2000 man zich bezig met de komst van vluchtelingen.

"Zo kan het zijn dat er aangifte wordt gedaan van een straatroof, waarbij het slachtoffer de dader goed heeft gezien, maar daar toch geen prioriteit aan wordt gegeven," aldus Bik. "Er is sprake van een verdringingseffect, waarvan de impact per eenheid verschilt."
De plaatsvervangend korpschef zegt verder dat de politie "te maken met een enorm vraagstuk, waarbij we moeten improviseren." Dit betekent dat agenten uit bepaalde eenheden aan het werk moeten bij andere eenheden als zij mankracht verliezen door de tsunami van vluchtelingen uit met name Syrië.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten