Terroristische aanslag in Londen: man steekt drie passagiers neer in de metro

Geen categoriedec 06 2015, 8:30
Een terrorist heeft met een mes drie reizigers neergestoken in de Britse hoofdstad Londen.
Londen is vannacht het toneel geworden van een terroristische aanslag. Een man heeft drie passagiers aangevallen bij metrostation Leytonstone. Geen daarvan overleed, maar één van de drie verkeert wel in kritieke toestand. De man zou naar verluid wraak hebben willen nemen voor het parlementaire besluit van het Lagerhuis om te gaan beginnen met het uitvoeren van bombardementen in Syrië:

Zeker drie personen zijn gewond geraakt toen een man in de Londense metro meerdere mensen aanviel met een mes. Daarbij schreeuwde de dader volgens getuigen ,,dit is voor Syrië'', berichtten Britse media zaterdag. De politie behandelt de aanval als een 'terroristisch incident'.

Beelden op Twitter tonen een plas bloed op de vloer van metrostation Leytonstone en een confrontatie tussen meerdere mensen. De politie heeft de verdachte uiteindelijk met een stroomstootwapen overmeesterd en gearresteerd. Voorbijgangers vluchtten in paniek weg van de plek van de aanval.

De man riep tijdens zijn daad telkens dreigende woorden, zoals ook "al jullie bloed zal worden vergoten." Tijdens de arrestatie riepen omstanders naar de man dat hij vanwege zijn daad geen moslim was. De hashtag #YouAintNoMuslim werd dientengevolge een tijdje trending topic op Twitter.
De aanslag kwam daags na een parlementaire toespraak van premier David Cameron. Die waarschuwde dat het Verenigd Koninkrijk absoluut niet veilig was, en dat een aanval waarbij mensen zouden kunnen omkomen weliswaar in Parijs is gebeurd, maar net zo goed in Engeland zou kunnen plaatsvinden. De afschuwelijke aanval van afgelopen nacht lijkt dat te bevestigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten