Politie voert eindelijk actie wegens bedroevend lage lonen: 'ze knijpen ons helemaal uit'

Geen categoriejul 09 2018, 12:00
De politie staat er niet echt om bekend dat ze snel actievoeren tegen de regering en de overheid, maar als ze dat wel doet, dan moet je maar beter luisteren. De handhavers van onze wetgeving en beschermers van onze veiligheid voeren actie tegen het CAO-voorstel dat op tafel ligt. Kleine vergrijpen zullen worden afgedaan met een waarschuwing, dus wildplassers mogen de plantjes naar eigen gemak water geven. Kan het groen in Nederland tegenwoordig ook wel gebruiken.

Volgens de bonden worden agenten "als citroenen uitgeknepen". Ze vinden dat er te veel werk moet worden gedaan met te weinig mensen. Een andere klacht is het voorstel dat politiemensen straks geen 9-uursdiensten meer mogen draaien, waardoor ze vijf keer in de week moeten werken in plaats van vier. En de top wil 55-plussers niet meer automatisch vrijstellen van nachtdiensten.

Daarnaast vinden de bonden het een slecht idee van minister Grapperhaus om "de plaats van tewerkstelling te vergroten". Dat komt erop neer dat een agent op elk bureau kan worden geplaatst dat binnen één uur rijden van zijn of haar woonplaats ligt. Verder gaat het ook gewoon om geld: de bonden eisen 3,5 procent meer loon en een hogere kilometervergoeding.

Veiligheid is een van de kerntaken van de overheid en als de overheid haar eigen handhavers en politiemensen niet goed genoeg behandelt of compenseert, dan krijg je dit soort situaties. De leden van de vakbond hebben gelijk, want de politie is al heel erg lang een potentieel bezuinigingspost geweest. Sinds kort is er naast Defensie ook weer extra aandacht voor de veiligheid en politie. We krijgen eindelijk weer door waar we mee bezig waren, want ontevreden politiemensen is een voorbode voor chaos.
Corruptie, wangedrag, het zouden zomaar gevolgen kunnen zijn van een slecht beleid aangaande de politie. Je wil goedbetaalde handhavers van de wet hebben. Functies om trots op te kunnen zijn met een goede compensatie, genoeg collega's en goede werktijden. Zo lang dat niet goed genoeg geregeld is, heeft de politie niet de plek in de samenleving die het verdient.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten