Politieagent wordt in elkaar geslagen door crimineel. Deze barmhartige Samaritaan reageert

Geen categoriefeb 27 2016, 16:00
Zo doe je dat.
Eugene DeRose reed rustig door zijn buurt toen hij opeens zag dat een klerenkast van een vent aan het vechten was met een politieagent. Hoewel de agent natuurlijk wapens had leek hij het onderspit te delven. Eugene vreesde terecht dat de agent het gevecht zelfs niet zou overleven.

"Ik dacht er niet eens over na, ik kwam gewoon in actie. Ik wist namelijk dat het veel erger zou worden als ik niets deed. Ik deed alles puur op adrenaline."

Het slachtoffer was agent Sasa Novakovic. De agent sprak de agressieve dader aan toen hij en zijn vrouwelijke companion de weg op illegale wijze overstaken. Helaas veranderde deze normale waarschuwing in weinig tot geen tijd in een gevecht voor zijn leven: letterlijk.

"Vanaf het begin wilde de man niet naar mij luisteren. Hij keerde me de rug toe en schreeuwde tegen me. Toen ik hem uiteindelijk probeerde in te rekenen viel hij me aan; hij begon me overal te stompen. We vochten staand met elkaar tot we uiteindelijk op de grond terecht kwamen."

Op het moment dat Sasa vastgehouden werd op de grond rende de vrouwelijke verdachte weg.

"Toen ik eenmaal op de grond lag ging de man die wel zo'n 120 kilo woog op me zitten. Hij drukte me tegen de weg. Ik probeerde mijn armen te bevrijden, maar door zijn gewicht kon ik geen adem meer halen, wat me nogal beperkte."

En dat was het moment waarop Eugene met gevaar voor eigen leven in actie kwam. Agent Sasa legt uit:

"Hij sprong uit zijn auto en nam de verdachte in een houdgreep. Het is belangrijk voor me dat hij erkend en beloond wordt voor zijn heldendaad."

Daarom heeft Sasa zijn held Eugene genomineerd voor een Citizen Award, een beloning voor burgers die iets bijzonders doen voor de gemeenschap.
Als je naar de video hieronder kijkt zie je dat hij die eer inderdaad verdient!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten