Het nieuwe normaal: Politieagenten in het nauw door honderden jongeren

Geen categorienov 05 2018, 8:05
In Veldhoven kwam het gisteren meerdere malen tot opstootjes tussen jongeren en de politie. Een incident waarbij agenten trachten een 18 jarige man te arresteren voor het beledigen van een ambtenaar in functie liep uit in een klein slachtveld waarbij een bende tieners de agenten omsingelden. De agenten werden geslagen en geduwd waardoor zij genoodzaakt waren geweld te gebruiken ter verdediging van hun positie. Uiteindelijk moesten hulptroepen worden ingezet om de groep jongeren onder bedwang te krijgen.
Niet alleen in het Brabantse Veldhoven, maar ook in Zaamslag was het raak en kreeg de politie het aan de stok met groepen jongeren. Slechts één persoon werd uiteindelijk aangehouden. Te verwachten is dat de jongeren allemaal een nachtje de cel in moeten om hen mores te leren, maar niet in Nederland. Uiteindelijk moesten er in Veldhoven troepen aan te pas komen om de twee geblokkeerde agenten te bevrijden. Jongeren hadden zich om hen heen verzameld en begonnen de dienders te slaan en te schoppen. Die trokken vervolgens hun wapenstok om de jongeren op afstand te houden. Dat hielp enigszins, maar er was toch noodzaak voor inzet van hulptroepen. Dus die werden ingeschakeld.
In Zaamslag werd een kleine burgeroorlog uitgevochten toen zo'n honderd (!) jongeren met elkaar slaag kregen. Een politiehond beet vervolgens een persoon en deze zou mee moeten naar het bureau, maar doordat de jongeren chaos creëerden, kon de gebeten jongeren niet worden aangehouden. Zij verdwenen in de menigte. Voor het hinderen van de instanties is uiteindelijk één persoon opgepakt in Zaamslag. Het is vreemd dat in Nederland grote groepen jongeren slaag raken met de politie. Dit zijn nieuwsberichten waaraan ik moet wennen, want toen ik opgroeide in de roaring 90's hoorde ik dergelijke berichten niet. Maar wellicht is mijn herinnering hieraan debet.
Hoe het ook zij, in Nederland is het ondertussen normaal dat grote groepen 'jongeren' de straat op gaan om oorlogje te spelen. Wat een gaaf land!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten