Politiekcorrecte denktank huilt tranen met tuiten: 'Mannen doen veel minder in het huishouden dan vrouwen!'

Politiekcorrecte denktank huilt tranen met tuiten: 'Mannen doen veel minder in het huishouden dan vrouwen!'

En dat is zogenaamd een enorm probleem.

Ah, daar gaan we weer:

De Nederlandse man zit bijkans meer uren op de bank dan dat hij besteedt aan zijn kinderen en het huishouden. Zelfs Fransen, Amerikanen én Slovenen bemoeien zich meer met het thuisfront dan ‘onze’ mannen.

Nou begrijp ik die opmerking over "zelfs" Fransen, Amerikanen en Slovenen niet zo, maar blijkbaar denken ze bij het AD dat daar alleen maar 'chauvinistische' mannen wonen die hun vrouw alles in het huishouden laten doen.

Goed, dat even terzijde. Waar het hier om gaat is dat de denktank Oeso, die dit onderzoek heeft uitgevoerd, tot de conclusie komt dat Nederlandse mannen maar bar weinig tijd aan het huishouden en de kinderen besteden. Naar schatting zijn dat zo'n 130 minuten, wat toch zo'n twee uur is. Als je bedenkt dat de gemiddelde man een fulltime baan heeft en als hij om zes of zeven uur thuiskomt dus helemaal kapot is, is dat natuurlijk helemaal niet gek, maar daar hebben deze nepfeministen lak aan. Een man doet dit soort dingen minder vaak dan een vrouw. En dus is er een 'probleem.'

Vrouwen besteden gemiddeld 274 minuten per dag aan het huishouden en de kinderen. Dat betekent dus van schoonmaken tot het zorgen voor de kinderen (en het maken van eten). Dat is twee keer meer dan mannen.

Hoe kan dat toch? Nou, wat blijkt? Oeso moet zelf toegeven dat dit voor een groot deel komt doordat vrouwen vaak parttime werken. Zij zijn 's middags dus alweer terug, wat logischerwijze ook betekent dat ze meer tijd voor dit soort klusjes hebben. Sterker nog, dat is voor een groot deel precies waarom ze parttime werken; zodat ze dit kunnen doen. En nee, dat komt niet doordat hun man hen daartoe dwingt, maar omdat ze dat zelf willen. Anders dan politiekcorrecte quasi-feministen ons vertellen zijn er namelijk wel degelijk biologische en andersoortige inherente verschillen tussen mannen en vrouwen.

Schokkend he?

Om het jankverhaal nog vreselijker te maken beweert Oeso dat Nederlandse vrouwen eigenlijk ook te weinig tijd aan het huishouden en de kinderen besteden. Ook zij zijn dus lui. Maar hoe komt dat eigenlijk? Nou, hier het antwoord:

Portegijs: ,,We zijn een rijk land en hebben het goed voor elkaar. Veel mensen hebben een afwasmachine, ze huren als het even kan een werkster in en schromen niet om een kant-en-klaarmaaltijd te bestellen.”

Kortom, het is niet zo dat dit soort klusjes niet gedaan worden, maar dat wij Nederlanders gewoon geld hebben om er iemand voor in te huren. Het gevolg daarvan? We hebben a) meer banen te vergeven en b) meer geld en tijd om te besteden aan hobby's, wat ook weer een geweldige boost oplevert voor de economie.

Met andere woorden, het gezeur en gezanik van dit soort types is helemaal nergens op gebaseerd. We wonen in een rijk land en er zijn nu eenmaal grote biologische verschillen tussen mannen en vrouwen. Laten we daar in vredesnaam blij mee zijn, want juist daardoor vullen we elkaar zo goed aan en zorgen we er samen voor dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is... en blijft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties