Politiekcorrecte jongeren willen stem stelen van opa en oma zodat links de verkiezingen kan winnen

Geen categoriefeb 13 2017, 13:00
Ik geloof dat we hier een term voor hebben: het ronselen van stemmen. En dat is niet oké.
Feest jongens! Een stel politiekcorrecte D66-jongeren hebben een nieuw project bedacht om ervoor te zorgen dat de PVV de verkiezingen van 15 maart niet wint. Ze hebben een actie opgezet die "Mag ik je stem" heet (inclusief leuke website, zucht). Ze leggen zelf uit wat de bedoeling precies is:

Het is simpel. Je mag als kiezer altijd jouw stem door iemand anders laten uitbrengen, wanneer je een volmacht regelt of jouw oma vragen om te stemmen op wat jij belangrijk vindt. Wij dagen je uit om met je ouders of opa en oma in gesprek te gaan over hun stemkeuze en over die van jou. Weet jij hen te inspireren met jouw wensen voor jouw toekomst? Vraag hen dan om die stem voor jouw toekomst in te zetten en deze stem aan jou te geven. Dan kunnen we opeens drie keer zoveel invloed uitoefenen. Doe je mee?

Let wel, het is dus de bedoeling van initiatiefnemers Renske Priem en Jelle Drost dat jongeren hun grootouders gaan lopen manipuleren om hen een stemmachtiging te ontlokken. Vervolgens willen ze dat hun leeftijdsgenoten die stem gebruiken om de partij die zij steunen groter te maken: in plaats van één stem ontvangt zo'n partij dan drie stemmen.
Nou vraag je je natuurlijk af wat voor partijen Renske en Jelle dan precies in gedachten hebben. Hoewel ze net doen alsof ze dat niet uitmaakt ("Of ze GroenLinks of PVV stemmen; het is allemaal goed"), maar dat is -- hoe kan het ook anders -- regelrechte huichelarij. Kijk maar wat ze zélf schrijven over de reden dat ze dit project hebben opgezet:

De uitslag van Brexit en Trump bleek achteraf niet wat de jongere doelgroep wilde voor hun toekomst.Hoe kunnen we nou zorgen dat ons hier niet hetzelfde overkomt? Allereerst natuurlijk door te gaan stemmen. Maar wat nu als we met heel jong Nederland onze opa’s en oma’s vragen of we hun stem mogen hebben om een toekomst te creëren die wij belangrijk vinden?

Goh! Brexit, Trump... welke partijen waren daar ook alweer wél voor? Ah juist, de rechtse partijen: PVV, VNL en Forum voor Democratie! En welke zijn dat niet? Juist, alle linkse partijen, die zijn immers eurofiel en politiekcorrect tot op het bot.
Kortom, dit is de zoveelste actie van een stel mislukte D66'ers/GroenLinksers/PvdA'ers die van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten en dus met desperate plannen komen om Wilders (en Roos, en Baudet) kort voor de verkiezingen alsnog tegen te werken. Het is een links plan bedoeld om linkse partijen te helpen. Ondertussen verstoppen ze zich achter openmindedness en tolerantie. Want ja, dat doet links altijd. 'Tolerantie' is bij dit soort figuren geen principe, maar een middel -- een wapen.
Is er dan helemaal geen goed nieuws? Natuurlijk wel. Uit onderzoek blijkt immers dat jongeren de PVV juist massaal steunen.
Daar sta je dan als politiekcorrecte eurofiele D66-activist. Wat een afgang.
Oh, en tip voor grootouders wiens kleinkinderen naar hen toe komen met de vraag of zij "hun stem mogen hebben": leg even uit wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde, hoe Nederland onderdrukt werd, hoe je vijf jaar lang geen enkele invloed kon uitoefenen op het landsbestuur, en hoe je daarom hebt geleerd om je eigen stemrecht bijzonder te waarderen. Vertel ze vervolgens dat het vanuit dit perspectief bekeken werkelijk een schandaal is dat hun bloedeigen kleinkinderen hen het stemrecht proberen te ontfutselen. Zij proberen jou te manipuleren? Prima, maar dan sla je gewoon keihard terug. Het liefst met foto's en video's van concentratiekampen erbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten