Politieman Brinkman al even beroerd als politiekman Brinkman

Geen categoriefeb 18 2015, 9:00
Hero Brinkman lijkt ook in z'n nieuwe carrière als rechercheur het niet zo nauw te nemen met allerlei fatsoensnormen.
Ex-PVV'er, ex-OBP'er, ex-TON'er en ex-DPK'er Hero Brinkman lijkt afgelopen jaar dan éindelijk echt werk te hebben gemaakt van een carrière buiten de politiek. Bij de politie welteverstaan. Alhoewel het weliswaar opnieuw een baan bij de overheid is, is het in ieder geval goed dat Brinkman deze keer wél iets zinnigs terug doet voor het salaris dat namens de belastingbetaler iedere maand op zijn bankrekening wordt gestort.
Maar mijn waardering voor Brinkmans inzet tegen criminaliteit en wetteloosheid loopt toch weer een deuk op. Want integer optreden blijkt niet het sterkte punt bij de man van twaalf politieke partijen en dertien ongelukken. Bij gebrek aan echte verdachten voor een bepaald misdrijf, heeft Hero Brinkman kennelijk maar zelf verdachten verzonnen:
Oud-Tweede Kamerlid Hero Brinkman van de PVV heeft volgens rechtspsychologen in zijn huidige functie als rechercheur een 23-jarige Amsterdamse studente willens en wetens voor een ernstig misdrijf laten opdraaien.
Hij wist dat zij de dader niet kon zijn. Justitie is van de zaak op de hoogte, maar wilde daar gisteravond niet op ingaan.
Voor een rechercheur is dat natuurlijk een doodzonde: het openbaar ministerie heeft als taak op zoek te gaan naar de waarheid; niet om er zelf eentje te verzinnen. Het is dan ook ongelooflijk dat Hero Brinkman in zijn hoedanigheid als werknemer van de politie toch lekker is gaan freewheelen en daarbij heeft gepoogd om het leven van een meisje te ruïneren. Want dát is wat je doet als je onder valse voorwenselen probeert een onschuldig persoon een misdrijf in de schoenen te schuiven. Als de rechter daarin meegaat, dan is het voorbij met enige vorm van reputatie of een carrière die de studente ooit nog zou kunnen bemachtigen.
Brinkman zou als ex-PVV'er juist met dit meisje moeten sympathiseren. Hij heeft als het goed is in voldoende mate gezien hoe moeilijk het is om met een 'stempeltje' (in zijn geval ex-PVV'er) nog aan een baan te geraken. Met het stempeltje 'strafblad' en 'misdadiger' wordt dit er uiteraard allemaal niet makkelijker op.
Kortom: Brinkman begaat ook in z'n professionele carrière een absolute doodzonde. Even vergelijkend: er zijn talloze politici voor minder opgestapt, dus het lijkt mij dan ook niet meer dan faire dat dan ook politieman Brinkman zijn badge (in ieder geval een tijdje) inlevert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten