Filmpje! Salvini geeft heldhaftige Ramy paspoort na verijdelen terreuraanslag op schoolbus!

Filmpje! Salvini geeft heldhaftige Ramy paspoort na verijdelen terreuraanslag op schoolbus!

Afgelopen week stak een migrant een schoolbus in brand waarbij het niet veel had gescheeld of tientallen kinderen waren levend verbrand! Was het niet voor Ramy (13), die heimelijk de politie belde en een ramp voorkwam. Als reactie op deze heldendaad schonk de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, de held en zijn Egyptische familie een Italiaans paspoort!

Alvorens de bus in brand te steken bond de terrorist de kinderen vast waardoor ze hopeloos in de bus vastzaten. Maar Ramy kreeg het voor elkaar om zijn telefoon te grijpen en deed vervolgens alsof hij in het Arabisch nog één laatste keer tot God aan het bidden was. Maar hij bad niet, hij telefoneerde!

Terwijl hij met zijn vader sprak vertelde hij over de noodlottige situatie. Die lichtte vervolgens de Italiaanse hulpdiensten in waarna de kinderen konden worden gered. Als dank voor de heldhaftige actie is Ramy nu officieel Italiaans staatsburger geworden bij wijze van ministerieel decreet!

Dit noem je nog eens een verstandige inzet van de discretionaire bevoegdheden! Het is geheel terecht dat Ramy nu direct een paspoort krijgt. Hij heeft zich met zijn intelligente gedrag direct onmisbaar gemaakt in Italië. Terwijl migrant Ousseynou Sy, die de bus in brand stak, kan worden gemist als kiespijn.

Volgens Matteo Salvini zijn er soms situaties waarin wetgeving minder belangrijk is dan rechtvaardigheid:

"Dit soort heldendaden overstijgen wetten. Ik heb Ramy het staatsburgerschap toegekend omdat hij mijn zoon had kunnen zijn en de waarden van ons land begrijpt."

En inderdaad. Het selectieproces voor migratie moet dringend op de schop. Terwijl zoveel talent geen enkele kans maakt op een paspoort mogen de rotte appels gewoon rond blijven lopen en ellende veroorzaken. De aso-migranten verpesten het voor jongeren als Ramy. Dat terwijl jongens als Ramy soms jaren in onzekerheid zitten.

Matteo Salvini heeft gezegd het paspoort van brandmigrant Ousseynou Sy af te pakken, aldus NOS. Prachtig!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties