Prachtig! Sid Lukkassen lanceert 'In dialoog': doet poging om polarisering te overstijgen

Geen categoriejun 18 2019, 16:00
En ja mensen, het is nodig, dat initiatief van Sid Lukkassen. Het initiatief houdt in dat Lukkassen het politieke debat wil de-polariseren. Volgens Lukkassen “gaat het maatschappelijk debat steeds minder over ideeën en steeds meer over het demoniseren van mensen”. Hij stelt dat “voor vrijdenken steeds minder plaats is” en dat dit uiteindelijk leidt tot “het einde van de democratie”.
Lukkassen is daarom het nieuwe initiatief gestart genaamd In dialoog. Het doel is om te komen tot een bundel met briefwisselingen tussen rechtse en linkse Nederlanders over diverse maatschappelijke onderwerpen en thema's. Het doel? De 'polarisering' van het maatschappelijk debat overstijgen. Als de casus Özdil iets heeft aangetoond volgens Lukkassen dan wel het tekort aan 'tolerantie voor vrijdenkers' en afwijkende ideeën. Zo heeft Jesse Klaver (GroenLinks) kort overwogen om Özdil een Twitterverbod op te leggen.
Helemaal niet zo vreemd dus, dat initiatief van Lukkassen. Wie gaan er dan in dialoog om te komen tot democratische gewetenvorming?

"Onder meer Maarten Boudry, Arno Wellens, Ancilla van de Leest en Jan Cornillie gaven aan te willen meedoen. Nog andere kleurrijke 'mystery guests' zullen worden onthuld in de loop van het project!"

Arno Wellens kennen we onder meer van Café Weltschmerz en zijn verhandelingen over de Europese Monetaire Unie, de politieke unie die daaruit noodzakelijk volgt en de Euromunt als marktsysteem en het illegitiem redden van banken. Ancilla van de Leest is wellicht wat minder bekend, maar zegt zo nu en dan iets zinnigs voor de Piratenpartij en is verder bekend van haar 'modellencarrière'.
Kortom een divers gezelschap waarmee Lukkassen 'in dialoog' wil. Volgens Lukkassen is dit project onderdeel van een groter geheel, namelijk: 'Democratische gewetenvorming' zoals hij het presenteert in een video op de website van VoorDeKunst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten