shutterstock 1391578007

Presidentskandidaat Bloomberg met de grond gelijk gemaakt tijdens vechtdebat Democraten

Geen categoriefeb 20 2020, 10:00
Terwijl Donald Trump al Twitterend achterover kan leunen, zijn de Democraten er nog steeds niet uit wie de opponent van de huidige president zal worden. Sterker nog: de debatten van de democratische voorverkiezingen verharden en de verdeeldheid binnen de Democratische Partij groeit. Zo ondervond ook presidentskandidaat Michael Bloomberg, die woensdagnacht met de grond gelijk werd gemaakt.
Tijdens het debat tussen zes Democratische kandidaten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen werd Michael Bloomberg keihard aangevallen door zijn concurrenten. Van eensgezindheid binnen de Democratische Partij is dan ook nog absoluut geen sprake. Ondertussen tikt de tijd weg en komen de verkiezingen steeds dichterbij.
Het debat in Las Vegas was het eerste debat waarbij Bloomberg van zich liet horen, dus moest de Amerikaanse miljardair het flink ontgelden. Bloomberg werd onder meer hard aangevallen op zijn campagne-uitgaven, die hij overigens volledig uit eigen zak betaald.
Volgens zijn veel socialistischer tegenkandidaten probeert Bloomberg met zijn macht en geld de voorsprong op het leiderschap van de Democraten te kopen. Bloomberg zelf ziet het probleem niet zo en houdt de Democraten een spiegel voor dat zijn vermogen een belangrijk onderdeel is van de oplossing om het Amerikaanse volk van Donald Trump te verlossen.
Bloomberg werd in Las Vegas van alle kanten aangevallen, waardoor hij nauwelijks wist uit te blinken in het debat. Hij kon dan ook niet anders dan een spervuur van verwijten ondergaan. Zo werd Bloomberg onder andere geconfronteerd met zijn racistische uitingen in het verleden. En ondanks dat Bloomberg vrouwenrechten tot een van zijn belangrijkste standpunten heeft verheven, moest hij het ook op dat vlak afzien. In de jaren tachtig en negentig zou hij namelijk meermaals vrouwonvriendelijke opmerkingen hebben gemaakt over vrouwen die voor een van zijn bedrijven werkten. Hij werd hier in het verleden al meerdere keren voor aangeklaagd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten