Prins Bernhard sloopt de huizenmarkt in Amsterdam: bezit 349 panden in onze hoofdstad

Prins Bernhard sloopt de huizenmarkt in Amsterdam: bezit 349 panden in onze hoofdstad

Dat leest u goed, 349 panden. Hoe kan iemand in vredesnaam zo veel panden bezitten en wat is de reden daarvoor? Iedereen weet wat de situatie is in Amsterdam en hoe slecht de huizenmarkt gesteld is voor de middeninkomens van Nederland.

Uit onderzoek van Het Parool blijkt dat hij ook via bv's vastgoed in handen heeft. In totaal bezit de neef van de koning, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, 590 Nederlandse adressen, waarvan 349 in Amsterdam. Dit zijn huizen, winkels en kantoren.

Hiermee is hij een van de grootste vastgoedbonzen in de stad. Sinds 2010 zit hij met zijn zakenpartners Menno de Jong en Coen Groeneveld in Pinnacle BV. Dat is uitgegroeid tot een projectontwikkelaar van belang, die onder meer de voormalige ING-kantoren aan het Westerpark verbouwt tot woningen. Daarnaast zit hij in appartementen, flats en winkelcentra.

Het is een van de belangrijkste thema's van de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, de betaalbaarheid van de woningen. Beleggers gaan lekker door en kopen alles op en onder andere de VVD wil nog meer vreemd kapitaal in Amsterdam toelaten. 'Tolerantie voor de ondernemers' noemen ze dat bij de liberalen.

Als het zo door blijft gaan, dan is er dadelijk geen normale Amsterdammer meer te vinden in de stad. Dan wordt het een tweede Londen met rijke en vreemde lui. Zoiets zouden we niet moeten willen. Het zou de prins sieren als hij er iets tegen gaat doen en ethisch te werk gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties