Prins Charles in brief: 'Ik hoop dat een Amerikaanse president de moed zal hebben om zich te verzetten tegen de joodse lobby'

Geen categorienov 13 2017, 12:00
Umh. Totaal geen antisemitisme hier hoor.
Prins Charles, de kroonprins van het Verenigd Koninkrijk, blijkt niets of minder dan een antisemiet te zijn. Die indruk krijg je tenminste uit een walgelijke brief die hij in 1986 aan een vriend schreef.
De prins schreef de brief kort nadat hij, samen met zijn toenmalige vrouw Diana, Saoedi-Arabië, Bahrein en Qatar bezocht had. Daar had hij gehoord dat Israël wat de Arabieren betreft het grootste probleem ter wereld is... en de brief maakt duidelijk dat hij zich daar eigenlijk best wel in kon vinden.
In de brief schrijft hij onder meer dat hij hoopt dat een Amerikaanse president de moed zal hebben om "het op te nemen tegen de joodse lobby", waarna hij de schuld voor de onrust in het Midden-Oosten in de schoenen schuift van "de import van buitenlandse joden," met name uit Polen.
"Ik begrijp nu dat Arabieren en Joden allebei semitische volkeren waren oorspronkelijk en dat de instroom van buitenlandse, Europese joden (met name uit Polen is me verteld) voor grote problemen gezorgd heeft," schreef Charles. Let wel, voor iemand dit afdoet als de uitspraken van een jonge prins die er niets van begrijpt: de man was toen al 38 jaar oud.
Vervolgens maakte Charles duidelijk dat hij ervan overtuigd was dat Israël de oorzaak van terrorisme is:

"Ik weet dat er heel veel complexe problemen zijn, maar hoe kan er ooit een einde aan terrorisme komen als de oorzaken ervan niet zijn weggenomen?"

En dan:

"Er moet toch wel een Amerikaanse president zijn met de moed om het op te nemen tegen de joodse lobby in de VS? Ik zal wel naïef zijn!"

De term "de joodse lobby" wordt steevast gebezigd door jodenhaters die beweren dat er een wereldwijd joods complot is. Daarom is het nogal opmerkelijk dat Charles die term ook gebruikte... en dat duidelijk met instemming.
Ondertussen heeft de officiële woordvoerder van de prins gereageerd op de brief. Die zou niet zijn denkbeelden representeren, maar die van zijn Arabische vrienden. Hij was het daar niet mee eens, echt niet! Uhu. Helaas is er één klein probleem: als je de citaten leest zie je duidelijk dat hij de conclusies van de Arabieren wel degelijk onderschrijft. De uitleg van zijn woordvoerder is dus totaal niet geloofwaardig.
Natuurlijk verklaart deze brief wel hoe het toch komt dat geen enkel lid van het Britse koninklijk huis een officieel bezoek heeft gebracht aan Israël. Alle Arabische staten -- waar homo's opgehangen en vrouwen gestenigd worden -- wél, maar de enige joodse natiestaat ter wereld niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten