Prins en prinses verlost

Geen categoriejan 17 2012, 11:45
Eindelijk is de probleemvilla verkocht. En daarmee komt er een einde aan dit drama:

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun vakantievilla in Mozambique verkocht. Dat heeft premier Mark Rutte gisteren geschreven aan de Tweede Kamer. De prins en prinses hebben tot eind 2011 geprobeerd het huis aan een andere particulier te verkopen. Dat is 'vanwege de marktomstandigheden niet gelukt', aldus Rutte. De villa is daarom op 11 januari 'tegen een symbolisch bedrag' verkocht aan Machangulo SA, de organisatie die opereert als een Vereniging van Eigenaren en als zodanig het project op het Mozambikaanse schiereiland Machangulo beheert. De precieze verkoopprijs is niet bekendgemaakt.

Willem-Alexander en Máxima kochten in 2007 vier percelen op het Mozambikaanse schiereiland. Op een van die percelen wilden ze hun droomhuis laten bouwen, door een zelfgekozen architect en aannemer. Ze wilden een vakantiehuis op een mooie rustige plek waar privacy gewaarborgd is, maar tegelijkertijd ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de lokale bevolking. Afgelopen zomer was de bouw van de villa voltooid.

Fijn voor het koninklijk paar dat er een einde is gekomen aan deze ongein. Jammer dat hun droomhuis ze niet gegund is, maar ze hadden het ook wel wat handiger kunnen aanpakken...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten