Prinses Amalia is jarig, en krijgt een concert als cadeau. Nederland vindt daar wat van...

Prinses Amalia is jarig, en krijgt een concert als cadeau. Nederland vindt daar wat van...

Het is vandaag een heuglijke dag voor de kroonprinses én alle liefhebbers van ons Koningshuis. Toch is niet iedereen tevreden met het cadeau voor Amalia, Prinses der Nederlanden...

Vandaag is een heuglijke dag voor kroonprinses Amalia. Het is haar verjaardag, en de eerste in lijn om haar vader op te volgen als staatshoofd krijgt daarom een groot cadeau van haar toekomstige onderdanen. Een heel eigen concert!

Maar niet al die onderdanen zijn even verkocht aan het idee dat een meisje voor haar twaalfde verjaardag een klassiek concert krijgt. Meisjes van die leeftijd willen voornamelijk winkelen, mooie kleren en vriendinnen appen met een nieuwe iPhone, volgens mij. En berichten van andere Nederlanders bevestigden dat. Journalist Tom Kleijn merkte sarcastisch op dat ieder meisje dit toch wel wil voor haar verjaardag.... Toch?

En Geenstijl-stukjesbakker Peter van Vliet zei hetzelfde, zij het iets botter:

Parool-journaliste Josien Wolthuizen had een iets andere invalshoek. Want waar haalt een twaalfjarig meisje de tijd vandaan om een concert bij te wonen, als het vandaag gewoon een normale schooldag is?

EenVandaag-journalist Lammert de Bruin houdt het het kortst. Hij maakt melding van ophef, en laat het daar verder bij:

Wat vindt jij? Is een concert een geschikt cadeau, of had de overheid iets passenders moeten regelen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties