Pro-immigratie en fascisten-vergelijkende wetenschapper Leo Lucassen compleet gefileerd

Pro-immigratie en fascisten-vergelijkende wetenschapper Leo Lucassen compleet gefileerd

Leo Lucassen, de naam is u vast wel een keer gepasseerd, heeft het niet zo op de waarheid en eerlijke discussies over onderzoek en politiek beleid. Hij schuwt doortrapte vergelijkingen met nazi's niet en is er ook niet vies van om mensen in hokjes te duwen waar ze niet thuishoren. Hier valt echter zéér uitgebreid te lezen waar, hoe en waarom hij telkens fout zit.

Lucassen ligt met enige regelmaat in de clinch met wiskundige en cultureel antropoloog Jan van de Beek, die samen met Jan Latten (oud CBS-directeur en bijzonder hoogleraar sociale demografie) een spraakmakend onderzoek heeft verricht. Het onderwerp is migratie en de uitkomsten zijn absoluut niet rooskleurig!

Wat een pijnlijke serie van momenten waar punt voor punt je ongelijk kan worden aangetoond, mét je eigen uitspraken, de bronnen en feiten van het onderwerp én de uitspraken van degene waar Lucassen tegen ageert. Volkomen terecht natuurlijk als Lucassen bijvoorbeeld beweert dat islamitische vluchtelingen in Nederland niet problematisch zouden zijn. Hij haalt hier rapporten van het SCP en de WRR aan die precies het omgekeerde zeggen!

Ook staat er in het artikel een mooi lijstje met 'vileine insinuaties' die laten zien hoe Lucassen te werk gaat tegen onderzoek en feiten die hem niet zinnen. De vergelijking met nazi's druipt er van af maar is nét niet expliciet.

Het moet flink wat tijd en moeite hebben gekost om zo'n Lucassen-dossier te hebben opgebouwd maar in mijn ogen was het dat meer dan waard. Ik hoop dat Robert Bor, de auteur, mijn mening deelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties