Proces Bradley Manning gestart

Geen categoriejun 04 2013, 18:00
Held of verrader?
Bradley who?
Tja, de MSM besteden niet tot nauwelijks aandacht aan deze zaak, die alweer van drie jaar geleden is. Hoewel het NOS journaal dit item uiteraard wel weer belangrijk genoeg vond en de waarheid over Turkije liet desinformeren door Bram -mijn naam is haas- Vermeulen. Kwestie van journalistieke prioiriteiten stellen natuurlijk... En die liggen bij de NOS nu eenmaal bij het zoveel mogelijk zwart maken van Amerika.
Anyway, vandaag begint het proces tegen deze ex-militair, die jaren geleden opzien baarde wegens het lekken van tienduizenden documenten naar klokkenluiderssite Wikileaks. Sommigen zien hem als een verrader, anderen als een held. Manning wilde een debat over de wijze waarop Amerika oorlog voert. Hij wilde een statement maken over informatie die volgens hem - en Wikileaks - vrij moet zijn.
Manning vergat daarbij kennelijk, dat zijn land in oorlog verkeert en dat hij -als militair- een eed heeft afgelegd. Manning zit al ruim drie jaar vast. Volkomen terecht natuurlijk, maar er zijn altijd weer Gutmenschen die proberen van een landverrader een held te maken. Vandaar dat de NOS er natuurlijk een item van maakte, want ons nationale nieuwsmedium is de weg-met-ons kampioen bij uitstek, evenals de NRC, die er ook groots mee uitpakte vandaag.
Er hangt Manning een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Tweeëntwintig aanklachten worden hem verweten. De tien minst ernstige heeft hij bekend, maar de zwaarste, het helpen van Al-Qaeda en andere vijandelijke groeperingen, verwierp hij. Voor hetgeen hij al heeft bekend kan hij tot twintig jaar gevangenisstraf krijgen.
Met het lekken van meer dan 700 duizend stukken geheime informatie heeft Manning levens en de nationale veiligheid in gevaar gebracht, maar aanhangers zien Manning juist als een politiek gevangene. Volgens zijn advocaten had Manning in zijn labiele toestand geen toegang moeten hebben tot gevoelige informatie, maar dat is natuurlijk een hele vreemde redenering ter verdediging van iemand, die de militaire geheimhouding heeft geschonden.
Fraai staaltje cultuurmarxistisch geneuzel weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten