Proces tegen Wilders gaat van start: "nu al een farce"

Geen categoriemrt 18 2016, 10:59
De PVV-leider en zijn advocaat zijn niet te spreken over de gang van zaken.
Het proces tegen Geert Wilders is nog maar net begonnen, en er valt al genoeg over te zeggen. Zo werd gisteravond bekend dat het Algemeen Dagblad beschikte over een uitgelekte pleitnota van Wilders' advocaat Geert-Jan Knoops. Knoops is niet te spreken over het lek, en meent dat zijn computer is gehackt. Hij wil een onderzoek door de Nationale Recherche naar het lek, en meldde dat hem in al zijn jaren als advocaat nog nooit zoiets was overkomen.
Ook Wilders zelf is allesbehalve tevreden met de gang van zaken in het proces:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/710698836612743168
Naast het lek van de pleitnota, noemt Wilders onder meer de valse aangiften die tegen hem werden gedaan. Hij doelt op de bezoekers van de As Soennah-moskee, die dachten dat ze moesten stemmen. In werkelijkheid dienden ze, zonder te begrijpen wat ze deden, een aangifte tegen Wilders in. Genoeg aanleiding dus om vraagtekens te stellen bij het verloop van dit proces. Het proces zelf is al controversieel genoeg – het lijkt er immers verdacht veel op dat Wilders de mond wordt gesnoerd – maar ook de organisatie van het proces laat enorm te wensen over.
Wilders zelf laat alvast weten dat niemand hem het zwijgen op kan leggen:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/710726246192304128
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/710745881776156672
Volgens de gelekte pleitnota in het AD was Wilders van plan om te betogen dat zijn uitspraken ("Minder, minder, minder") in een context zijn gedaan. Bovendien wilde de politicus meerdere getuigen laten oproepen om zijn verdediging kracht bij te zetten (onder meer Frans Timmermans en Mark Rutte), maar hij kreeg niet zijn zin. Zorgelijk is de onthulling dat meerdere deskundigen afhaakten om te getuigen, uit angst om in het "Wilders-kamp" te worden geschaard, of uit vrees voor de veiligheid van hun familie. De intimidatie tegen Wilders is dus zo groot, dat zelfs een proces niet meer normaal kan worden gevoerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten