Vrouw leest een ontroerend verhaal op Facebook. Dan geeft ze hem het mooiste cadeau ooit

Vrouw leest een ontroerend verhaal op Facebook. Dan geeft ze hem het mooiste cadeau ooit

Het was de zwaarste beslissing van haar leven, maar deze heldin aarzelde geen moment

Soms kan een eenvoudig bericht op Facebook je inspireren tot grootse daden. Dat bewijst het verhaal van Michael en Maryanne. Michael is politieagent en lijdt aan een ernstige nierziekte, waardoor zijn nieren nog maar op 13 procent functioneerden. Een paar dagen voor afgelopen kerstmis, sprak hij met een nieuwszender over zijn ziekte. Hij moest snel een nieuwe nier krijgen, anders zou hij niet meer lang te leven hebben.

Screen Shot 2016-03-18 at 11.58.31

Hij had nooit gedacht dat zijn reddende engel zo snel zou komen. Maryanne zag het nieuwsbericht over de zieke politieagent voorbijkomen op Facebook. Nadat ze zijn aangrijpende verhaal had gelezen, besloot ze direct om actie te ondernemen. In een reactie onder het bericht zette ze:

"Ik doe het."

Screen Shot 2016-03-18 at 11.58.52

Hoewel Maryanne Michael nog nooit had ontmoet, vond ze dat deze politieman haar nier moest hebben. Wat een ongelooflijke beslissing – sommige mensen zouden dit niet eens voor een familielid overhebben, en Maryanne geeft gewoon een nier aan een volslagen onbekende!

Na een test in het ziekenhuis was duidelijk dat Maryanne fysiek en mentaal geschikt was om een nier te doneren. Sterker nog: haar nier bleek een perfecte match te zijn voor Michael, en de kans was zeer groot dat zijn lichaam het transplantatieorgaan goed zou oppakken. Ook de arts was onder de indruk van het bijzondere verhaal van Maryanne.

Screen Shot 2016-03-18 at 11.59.50

Enkele weken nadat Maryanne haar bijzondere beslissing had genomen, was het dan eindelijk zover: de operatie kon beginnen. Nu, een paar weken na de operatie, blijkt dat Michael weer helemaal gezond is dankzij de nier van Maryanne. En ook Maryanne is goed hersteld. Dankzij haar bijzondere beslissing, heeft ze het leven van Michael gered. Is dat niet het allermooiste cadeau dat je iemand ooit kunt geven?

Michael kon het eerst nauwelijks geloven:

"Ik geloofde het eerst niet. Ik dacht, no way, nu al?"

Maryanne staat nog steeds volledig achter haar besluit:

"Ik had geen angst. Ik moest dit gewoon doen. Ondanks zijn ziekte werkte hij nog steeds, en het is zo'n positieve vent."

Wow. Als iedereen zo dacht als Maryanne, was de wereld echt een mooiere plek. Zij is een echte heldin. En dat allemaal dankzij een klein bericht op Facebook!

Lees meer over:
Politie orgaandonatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties