PvdA draait door: Van der Laan wil overal vluchtelingen opvangen, "geld is niet ons grootste probleem"

Geen categoriejan 02 2016, 15:00
Het is nog maar net 2016, maar de PvdA heeft het vluchtelingenvirus alweer goed te pakken. En dat bedoel ik niet op positieve wijze.
De sociaaldemocratische burgemeester van Amsterdam -- Eberhard van der Laan -- wil namelijk dat elke gemeente gedwongen wordt om vluchtelingen op te vangen. Daarbij maakt het hem niet uit hoeveel dit de Nederlandse belastingbetaler gaat kosten.
Want ach, zoals we allemaal weten groeit geld toch aan de bomen, nietwaar?

"Omdat de opvang van vijfhonderd vluchtelingen een dorp van duizend inwoners helemaal verandert of ontwricht, moeten we vluchtelingen zoveel mogelijk verspreiden. Niet alleen over álle Europese landen, maar ook over álle Nederlandse gemeenten...

Daarbij moeten we volgens de burgemeester "voor lief nemen" dat kleinschalige opvang meer kost. "Want geld is niet ons grootste probleem. Kleinschaligheid verlicht de lasten voor de omliggende scholen, huizen, banen en zorg en dus voor omwonenden."

Nou begrijp ik niet helemaal waarom de burgemeester van Amsterdam andere gemeenten denkt te kunnen vertellen wat zij moeten doen, maar blijkbaar is dat in Nederland anno 2016 geen enkel probleem. Van der Laan hoort bij de regerende kliek en dus mag hij iedereen opdringen wat hij wil. De beperkingen aan zijn macht zijn daarbij klaarblijkelijk niet-bestaand.
Van der Laans uitspraken zijn des te opmerkelijker omdat de politieke elite ons nu al jaren vertelt dat er grof bezuinigd moet worden op allerlei voorzieningen die Nederlanders al decennia voor lief nemen. Blijkbaar is er dus geen geld voor Nederlanders, maar wel voor immigranten uit het Midden-Oosten.
Eigenlijk zegt dat alles over de prioriteiten van de PvdA.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/683041862660272128
Als we Nederland moesten opdoeken om deze immigranten -- die voor het overgrote deel overigens uit gelukszoekers bestaan -- op te vangen, is dat wat de PvdA betreft duidelijk prima. En dan vragen de sociaaldemocraten zich ook nog af waarom ze het zo slecht doen in de peilingen. Tsja, wat denken ze zelf?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten