PvdA heeft zetels nodig, AOW-termijn moet vertraagd

Geen categorieapr 18 2018, 21:00
Acht jaar lang heeft de PvdA voet bij stuk gehouden over de verhoging van de AOW-leeftijd maar nu Asscher de partij eigenhandig in de put heeft gedreven, is het tijd voor verandering!
Zo willen ze ineens dat mensen met een lager inkomen eerder dan de pensioenleeftijd kunnen stoppen (want grote mopperende doelgroep). Het wordt verder gepresenteerd als een 'nieuwe lijn' maar nu de PvdA dit ook wil, is de gehele oppositie vóór het vertragen van de AOW-termijn.
Nu het economisch 'voor de wind' gaat volgens Gijs van Dijk, Tweede Kamerlid namens de PvdA, kan men weer zieltjes winnen met mooie beloften. Van Dijk wil pas in 2030 de AOW-leeftijd naar 67 jaar laten gaan en per jaar stijging in de levensverwachting, een half jaar later met pensioen hoeven gaan. Het huidige beleid is 2021 naar 67 jaar en per jaar levensverwachting een jaar langer werken. Verder willen ze mensen met lage inkomens ontzien, zij hebben namelijk een lagere levensverwachting en zouden er al eerder uit moeten kunnen stappen. Mocht het inkomen hierdoor onder het minimum komen, dan willen zij dat aanvullen. Strak plan, kost 400 miljoen.
Het wordt nu allemaal wel als nieuw en solidair aangeprezen door de PvdA zelf en ze moeten ook wel weer die klassieke arbeiderspartij worden vinden ze, maar het stelt allemaal weinig voor. Ze waren vanuit het oogpunt van hun kiezers belandt in een pact met de duivel, vervolgens keihard afgestraft en willen nu weer 'terug naar hun roots'. Let komende tijd ook even op of er nationalistisch sentiment opduikt bij de PvdA, Buma (CDA) heeft die demografische kiezerspotentie al eerder ontdekt en PvdA opereert op het moment onder het 'beter goed gejat dan slecht bedacht' principe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten