PvdA-Kamerlid Henk Nijboer met herkauwd verhaal: 'Niet lastendruk, maar verdeling is probleem'

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer met herkauwd verhaal: 'Niet lastendruk, maar verdeling is probleem'

De PvdA is in opmars als we de peilingen mogen geloven en dus mobiliseren zij zich om het gospel van het 'nieuwe PvdA-geluid' overal te verkondigen. Zo ook Kamerlid Henk Nijboer, die met het originele verhaal komt dat rijke mensen meer moeten betalen en arme mensen minder. Via De Telegraaf.

Nijboer heeft op zich geen slecht verhaal. Hij hekelt het feit dat Rutte oproept om de lonen op te krikken en daarmee doet alsof het aan werkgevers ligt dat men er op achteruit is gegaan de afgelopen jaren. Rutte heeft namelijk zélf lastenverlichtingen doorgevoerd voor bedrijven en multinationals, terwijl hij de lastendruk voor midden en lage inkomens flink deed stijgen.

Daar komt ook nog eens bij dat klimaatmaatregelen eenzelfde effect teweeg zullen gaan brengen, namelijk dat diezelfde inkomensgroepen belasting moeten gaan betalen om effectief kortingen, middels subsidies, voor hogere inkomens te genereren. Een advocaat die 6.000 euro subsidie krijgt voor zijn nieuwe Tesla, terwijl die subsidie bij elkaar is gesprokkeld door de bakker en de automonteur.

Een ander belangrijk punt dat Nijboer aanstipt is het feit dat Rutte heeft lopen bezuinigen op sectoren die juist belangrijk zijn voor lage- en middeninkomen huishoudens: onderwijs, zorg, politie, defensie en infrastructuur gingen er samen 5,2 miljard op achteruit.

Het probleem met de PvdA is alleen dat de wijze waarop zij dat nivellerende verhaal prediken, nogal verschilt van hoe zij in de praktijk te werk gaan. Het is meer dan eens dat onder PvdA-leiderschap er wel meer geld wordt weggehaald bij de rijken maar dat niet perse terecht komt bij de minder bedeelden.

Toenemende bureaucratie, ondoordachte wetgeving en dure idealen (immigratie, integratie en multiculturalisme) komen toch voor een aanzienlijk deel uit de koker van de PvdA. Toen de arme arbeider aan wilde kaarten dat hij er niet op vooruit ging, terwijl de rijken wél meer betaalden en immigranten een bodemloze put leken te worden waar al het geld in verdween, was juist die arbeider het probleem en niet het PvdA-beleid. Zo is de PvdA dan ook wel weer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties