PvdA maakt zichzelf compleet belachelijk: doet mee aan protest tegen Trump in Den Haag

Geen categoriejan 20 2017, 13:10
Wanneer allochtonen seksistische opvattingen hebben, wordt dat door de PvdA met de mantel der liefde bedekt. Maar een grapje van Trump is opeens wél erg.
Als er één ding is dat linkse mensen onderscheidt van rechtse mensen, is het gevoel voor humor. Links neemt zichzelf doorgaans véél te serieus, terwijl rechtse mensen best tegen een geintje kunnen. Dat linkse mensen zichzelf enorm serieus nemen, bewijst de PvdA. Hoewel de partij op een dieptepunt staat in alle peilingen, denkt ze nog steeds te kunnen meedoen met de grote spelers. De nieuwe tegenstander van de PvdA? Donald Trump.
In een filmpje op de officiële PvdA-twitterpagina vertelt kandidaat-kamerlid Kirsten van den Hul dat ze zaterdag gaat demonstreren tegen Trump. Dit weekend vindt in Washington een grote protestmars plaats tegen de nieuwe Amerikaanse president, georganiseerd door linkse activisten die nog steeds niet kunnen accepteren dat ze verloren hebben. Alsof dat nog niet gek genoeg is, wordt er kennelijk ook in Nederland zo'n protest georganiseerd. PvdA-kandidaat Van den Hul wil daarmee een boodschap sturen aan Donald Trump: "seksisme is geen grapje".
https://twitter.com/PvdA/status/822378025358458880
Ze verwijst hiermee naar de schunnige opmerkingen die Trump jaren geleden maakte over vrouwen, die tijdens de verkiezingscampagne uitlekte. Trump zei onder meer "grab 'em by the pussy", een grove beschrijving van zijn versierstrategie voor knappe vrouwen. Uiteindelijk maakte de gelekte tape niets uit: Trump won de verkiezingen overtuigend. Links Amerika ziet de uitgelekte opname echter nog steeds als hét bewijs dat Trump een vreselijke seksist is.
Het is natuurlijk goed en wel om te protesteren tegen seksisme. Mannen en vrouwen hebben gelijke rechten en verdienen een gelijke behandeling. Maar het is behoorlijk hypocriet van de PvdA om hier opeens zo'n groot punt van te maken. Jarenlang heeft de PvdA de seksistische en homofobe opvattingen van immigranten met de mantel der liefde bedekt. Je vrouw dwingen om een hoofddoek te dragen? "Ach, dat is hun cultuur," zegt de PvdA. Maar wanneer Trump een schunnige opmerking maakt, dan moeten we daar zelfs in Nederland tegen protesteren!
Het zou PvdA-kandidaat Kirsten van den Hul sieren als ze zich niet zou blindstaren op het vermeende seksisme van Trump, maar juist de problemen dichter bij huis aanpakt. Zolang de PvdA stil blijft over seksisme en homofobie onder minderheden, kan niemand deze partij serieus nemen. Op die manier mag Kirsten van den Hul blij zijn als ze straks nog een Kamerzetel weet te bemachtigen – ze staat op plek acht, dus dat kan nog best lastig worden als de PvdA zo doorgaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten