PvdA: vrijheid van meningsuiting belangrijk thema bij inburgering

Geen categoriejan 22 2015, 10:00
De PvdA draait om de hete brij heen.
Toe maar, zou je in eerste instantie denken, wat een sympathiek idee: PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch wil dat er bij inburgeringscursussen voor nieuwe allochtonen meer aandacht komt voor het belang van de vrijheid van meningsuiting in ons land. Dit naar aanleiding van de terreuraanslag op Charlie Hebdo in Parijs en het feit dat veel islamitische kinderen (en volwassenen, mind you) de aanslag oké vinden.

Hij vindt de manier waarop het belang in inburgeringsexamens nu naar voren komt te summier. "Er staat slechts een ja/nee-vraag of televisie en radio vrij zijn in hun mening. Nogal oppervlakkig," aldus Marcouch.

De PvdA'er zegt op scholen te hebben gehoord dat veel kinderen begrip hadden voor de aanslagen. "Daar werd gezegd dat die uitingen van Hebdo niet kunnen en dat ze de aanslagen dus over zichzelf hebben afgeroepen," aldus Marcouch. "En veel kinderen krijgen dat soort waarden van huis uit mee."

Marcouch zegt: "We moeten duidelijk maken dat in Nederland de overheid terughoudend is met wat wel of niet kan, maar dat eventuele woede altijd geuit kan worden met de pen. Geweld is niet acceptabel." De PvdA'er heeft gelijk - geweld is geen optie als de islamitische profeet in de ogen van moslims wordt beledigd door een cartoon - maar ik vind het allemaal erg makkelijk van hem.
Alsof een extra paragraaf over de vrijheid van meningsuiting voorkomt dat tienduizenden moslims in ons land sympathiseren met moslimterroristen die ons kapot willen maken. Een lachertje. Marcouch draait om de hete brij heen, precies zoals we van de PvdA gewend zijn. Oké, wat mij betreft komt die aandacht voor de vrijheid van meningsuiting er, maar ik wil dat het kabinet meer maatregelen treft om de oorlog met de radicale islam te winnen.
Ik vind dat de grenzen moeten worden gesloten voor lageropgeleide economische migranten, in ieder geval net zolang we de inburgering in dit land op orde hebben. Dat kan een paar generaties duren, maar dat deert niet. En ik vind dat het kabinet moet verklaren dat we in oorlog zijn met de radicale islam. Dat betekent dat we er alles aan doen in dit land om het radicale gedachtegoed te marginaliseren, en dat we de rest van de moslims helpen weerbaarder te worden en mee te doen in de ideeënstrijd.
De PvdA zal die twee voorstellen nooit serieus nemen omdat ze de allochtone achterban niet kwijt willen raken, dus daarom moeten er zo snel mogelijk verkiezingen komen. Dan kan de PvdA de oppositiebankjes in en kan er eindelijk wat worden gedaan aan de twee meest urgente issues van deze tijd: de massa-immigratie en de radicale islam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten