PvdA'er Henk Kool graait er op los

Geen categoriefeb 20 2014, 18:59
Weer een graaiende sociaaldemocraat betrapt.
Hoewel de Haagste gemeenteraad al enige tijd in de gaten had dat PvdA-wethouder Henk Kool een big spender pur sang is, blijkt hij de Haagse belastingbetaler veel meer te hebben gekost dan tot nu toe bekend. Het stadhuis heeft in de reisverslagen van Kool namelijk slechts een fractie van de daadwerkelijke kosten opgevoerd. Dat bericht De Telegraaf.
De krant baseert zich daarbij op "honderden bonnen" die het heeft ingezien "na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur." Het artikel gaat verder:

De PvdA-bestuurder suggereerde in zijn verantwoording dat de ’handelsmissies’ bijna 100.000 euro hebben gekost, maar in werkelijkheid hebben Hagenaars naar schatting twee tot drie keer zoveel moeten betalen. In de verantwoording zijn de kosten voor meereizende ambtenaren nooit openbaar gemaakt.

Een voorbeeld? Voor een trip naar New Delhi communiceerde hij een reissom van 3.306,96 euro. In werkelijkheid moest de belastingbetaler echter voor 9.815,74 euro in de buidel tasten. "Dergelijke bedragen vormen eerder regel dan uitzondering in de veertien keer dat hij naar Azië vertrok voor werkbezoeken. Er zijn nog plannen voor een vijftiende reis naar China," aldus De Telegraaf.
De wethouder, die beschreven wordt als "de meest reislustige Haagse wethouder ooit," bespaart kosten noch moeite als hij op reis gaat. Hij slaapt in de duurste hotels ter wereld, en geniet er van heerlijke diners en drankjes. Ja, hij heeft werkelijk de tijd van zijn leven...
Geen wonder dus dat hij met enige regelmaat trips plant. Hij geniet zo van een geweldig luxe-leventje waarin hij kan doen en laten wat hij wil. Zijn partij - ik herhaal: de PvdA - laat hem namelijk toch niet vallen. Dit terwijl de sociaaldemocraten zijn uitgavenpatroon niet bij de partij vinden passen.
Helaas kan ik het daar niet mee eens zijn. Volgens mij past Kool juist perfect bij de PvdA. Die partij bestaat namelijk - net als de VVD - in de eerste én laatste plaats uit graaiers. Graaiers hier, graaiers daar, overal graaiers. Amsterdam, Den Haag, het maakt niet uit. Waar de PvdA het voor het zeggen heeft wordt er gesmeten met belastinggeld.
Als Haagse kiezers hun buik hier vol van hebben moeten ze niet voor andere PvdA-kandidaten stemmen, maar die partij helemaal de rug toekeren. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten