PVV-aanhangers krijgen boetes voor discriminerende uitlatingen op Facebookpagina 'Steun de PVV'

Geen categorieokt 08 2015, 11:54
Acht mensen die discriminerende posts plaatsten op de pagina 'Steun de PVV' krijgen boetes van 350 tot 450 euro.
In januari dit jaar deelde iemand op de Facebookpagina 'Steun de PVV' een bericht over een aanslag met een brandbom op een moskee in Zweden. Voor veel mensen die op de pagina actief zijn, was dit reden om zeer enthousiast te reageren:
RTEmagicC_pvv_510b_966.jpg
PvdA-kamerlid Marcouch riep vervolgens op om aangifte te doen wegens discriminatie en aanzetten tot geweld. Uiteindelijk werd door meerdere personen en organisaties aangifte gedaan tegen de Facebookpagina. Het OM heeft uiteindelijk negen individuen die de uitlatingen deden, aangeklaagd:
"Hun uitlatingen gingen over het opruien en aanzetten tot gewelddadig optreden tegen zowel moslims en moskeegangers als tegen moskeeën."
Uiteindelijk zijn acht personen beboet wegens hun uitspraken op de pagina. De boetes variëren van 350 tot 450 euro. Één man raakte door zijn facebookreacties zijn baan kwijt, en kreeg geen boete. Het OM vindt dat hij al genoeg is gestraft.
De Facebookpagina 'Steun de PVV' is niet officieel verbonden aan de PVV. De partij nam bij monde van Machiel de Graaf afstand van de uitlatingen op de pagina, en Geert Wilders zei dat mensen die moskeeën in brand steken wat hem betreft jarenlang achter de tralies gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten