PVV deelt 'verzetsspray' uit tegen 'islamitische testosteronbommen', maar serieuze wetsvoorstellen blijven uit

Geen categoriejan 14 2016, 17:56
Geert Wilders is weer eens op de provocerende toer.
Het leek erop dat hij zich even gedeisd hield, maar provocateur Geert Wilders is weer helemaal terug. Na de "minder, minder, minder"-controverse doet de PVV-leider nu stof opwaaien met de oproep in verzet te komen tegen 'islamitische testosteronbommen'.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/687636320521424896
Twee dagen geleden meldde de blonde politicus al dat hij vindt dat vrouwen zich legaal met pepperspray moeten kunnen bewapenen, en vandaag bleek op Twitter dat hij dat plan ook zelf in de praktijk gaat brengen. Wilders en zijn PVV gaan namelijk "verzetsspray" uitdelen in Spijkenisse. Het betreft spuitbusjes met kleurstof die een legaal alternatief zijn voor pepperspray.
De taal van Wilders is opvallend. Hij roept al langer op om in verzet te komen, maar telkens werd daarmee verzet tegen het asielbeleid van het kabinet bedoeld. Nu laat Wilders openlijk weten dat het verzet ook gericht is tegen 'islamitische testosteronbommen' zélf.
Het is jammer dat Wilders met deze actie de plank misslaat. Zoals Tim Engelbart al op DDS schreef, is het een goed idee om pepperspray te legaliseren zodat mensen zichzelf kunnen verdedigen tegen gespuis. Maar waarom dat slechts voor vrouwen zou zijn, is mij een raadsel – zelfverdediging is nuttig voor iedereen, niet alleen voor vrouwen en niet alleen tegen islamitische criminelen, maar tegen iedereen die je zomaar aanvalt.
Nederland zou gebaat zijn bij een serieus wetsvoorstel om zelfverdedigingswapens zoals pepperspray te legaliseren voor iedereen. Dat heeft veel meer nut dan een éénmalige uitdeelactie in Spijkenisse, die slechts als provocatie bedoeld is. Zoals wel vaker het geval is, gaat het de PVV meer om aandacht en om de peilingen, dan om serieuze voorstellen om Nederland een beter land te maken. Veel kritiek van de PVV op het huidige asielbeleid is zeer terecht, maar die kritiek moet gepaard gaan met realistische maatregelen. Wilders zou er goed aan doen om wat minder te provoceren, en zijn tijd te steken in het indienen van een wetsvoorstel om pepperspray voor iedereen te legaliseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten