PVV gaat vol socialist: 'Te veel flexibele contracten!'

Geen categorieapr 23 2018, 8:00
Léon de Jong vindt dat iedereen een vast contract moet. Ofzo.
Kijk, meer bewijs dat de PVV in economisch opzicht gewoon een socialistische club is. Zeg maar een anti-immigratie PvdA.
https://twitter.com/leondejong/status/988194552736567297
Natuurlijk is de flexibilisering helemaal niet doorgeslagen. Zonder de flexibilisering zouden heel veel van die mensen geen werk hebben. Waarom denkt Léonnetje dat het werkloosheidspercentage tegenwoordig historisch laag is? En dan nog iets. De reden dat werkgevers werknemers geen vaste contracten willen geven is (niet schrikken!): vaste contracten betekenen a) enorme lasten en b) enorm veel problemen als je mensen die niet functioneren wilt ontslaan.
Een man als De Jong kan dan wel roepen dat het vre-se-lijk is dat er steeds meer flexibele contracten zijn, maar dat slaat volstrekt nergens op. Misschien dat een paar domme kiezers het leuk vinden klinken, maar mensen die weten waar ze het over hebben zullen daar toch echt anders in staan.
De Jong, de PVV, de PvdA, de SP en al die andere socialistische partijen en politici kunnen wel ophouden met hun oppositie tegen de "flexibilisering." De toekomst is flexibilisering. Een betere manier is er niet om de economische groei in stand te houden en zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen.
Wat dan wél een probleem is? De behandeling van mensen met flexibele contracten. Het moet makkelijker worden voor dat soort mensen om hypotheken te krijgen, etc. Daar kan de overheid een actieve rol in spelen, maar we kunnen ook gewoon even geduld hebben, omdat banken hun beleid uiteindelijk wel zullen moeten wijzigen omdat ze anders gewoon geen hypotheken meer kunnen verstrekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten