PVV hekelt "klimaathypocrisie" VVD in sluiting kolencentrales: 'Jullie stemde zélf voor een VERBOD OP KOLEN!'

PVV hekelt "klimaathypocrisie" VVD in sluiting kolencentrales: 'Jullie stemde zélf voor een VERBOD OP KOLEN!'

Mark Rute, premier en VVD-leider. Bron: TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard.

De VVD loopt tegen iedereen te roepen dat het vervroegd sluiten van twee Nederlandse kolencentrales niets meer is dan "symboolpolitiek", waarmee de partij zich probeert te profileren als een realistische partij. Maar de PVV trapt niet in deze gewiekste retoriek, de VVD stemde namelijk gewoon keurig VOOR een verbod op kolen bij elektriciteitsproductie. PVV-Kamerlid Alexander Kops doorprikt de mooie praatjes en beloftes van de VVD.

Tegenover de Telegraaf zat de VVD het plan om kolencentrales vervroegd te sluiten in Nederland nog volop af te kraken. Het was niets meer dan symboolpolitiek, want terwijl wij hier een centrale sluiten blijft de vraag naar stroom bestaan. Om aan deze vraag te voldoen importeren we vervolgens vervuilende energie vanuit Duitsland, waarmee het sluiten van een kolencentrale in Nederland dus niets meer is dan symboolpolitiek.

De Dagelijkse Standaard

Richting de pers laat de VVD altijd haar rechtse kant zien, maar als we kijken naar het stemgedrag van de partij zien we toch echt een heel ander plaatje ontstaan. PVV'er Kops wijst ons hier terecht op: terwijl de VVD deze vervroegde sluiting terecht een symboolactie noemt, hebben ze zelf meegestemd voor deze sluiting. De hypocrisie is dus kortom enorm stuitend.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Dit is niet de enige kwestie waarin de VVD richting de media een rookgordijn opwerpt. Rond verkiezingen is de VVD altijd ineens enorm kritisch op het huidige immigratie- en integratiebeleid, een beleid waar ze zelf verantwoordelijk voor waren de afgelopen jaren, maar na de verkiezingen is er niks meer waar te nemen van deze stevige verkiezingsretoriek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Met de klimaatwaanzin zien we precies hetzelfde patroon. De VVD hekelt sommige geldverslindende projecten, maar als puntje bij paaltje komt dan stemt de gewoon keurig mee met de klimaatfanatici. Terecht dan ook dat Kops stelt dat de VVD ook gewoon een partij is van "windmolenlovers en klimaathippies". Ze spreken keer op keer met dubbele tong.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties