PVV-Kamerlid Markuszower is woedend: kinderverkrachter komt niet opdagen in de rechtbank, loopt al twee jaar vrij rond

Geen categoriemrt 31 2017, 14:24
Een kinderverkrachter die in mei 2015 een 12-jarige meisje misbruikte in de trein, is nog steeds op vrije voeten nadat hij niet kwam opdagen. "Knettergek" aldus PVV'er Gidi Markuszower.
Het klinkt te gestoord om waar te zijn, maar toch is het zo: een man die bijna twee jaar geleden een 12-jarig meisje misbruikte in een treintoilet in Zwolle, is nog steeds niet berecht. De kinderverkrachter loopt dus al bijna twee jaar op vrije voeten en kan dus zo weer toeslaan. PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is woedend en stelde Kamervragen aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie:
https://twitter.com/GidiMarkuszower/status/847469134740832257
Markuszower vindt het "knettergek" dat deze verdachte van verkrachting vrij rondloopt. In mei 2015 sleurde hij een 12-jarig meisje op het station van Zwolle van het perron naar een treintoilet, waar hij haar misbruikte. In januari dit jaar zou hij eindelijk voor de rechter komen, maar ook dat ging niet door: de verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, zou namelijk geen geld hebben voor een treinkaartje. Gevolg: de rechtszaak is uitgesteld. Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop! Verkrachters moeten tot en met het vonnis in de cel worden gestopt, vindt Markuszower. Het risico bestaat immers dat deze man nieuwe slachtoffers maakt.
Markuszower wil niet alleen de garantie dat verkrachters tot hun vonnis worden opgesloten, maar eist ook opheldering over de gang van zaken in deze specifieke zaak. Als het aan de PVV ligt, krijgt de rechter-commissaris die verantwoordelijk is voor de vrijlating van deze figuur een forse sanctie. Volledig terecht: veel Nederlanders hebben steeds minder vertrouwen in de rechtsstaat. Dat is een zorgelijke ontwikkeling, maar als je dit soort berichten leest snap je volledig waar het vandaan komt. In wat voor land leven we als je na één uur geen biertje meer mag drinken op een terras, terwijl kinderverkrachters vrij kunnen rondlopen? Op deze manier krijgen veel mensen het gevoel dat de wet er niet vóór hen is, maar hen alleen tegenwerkt. Het is dus hoognodig dat dit soort misstanden verdwijnen. Niet alleen omdat verkrachters achter slot en grendel horen, maar ook omdat het vertrouwen in de rechtsstaat weer moet worden hersteld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten