PVV-leider Geert Wilders gaat naar Amerika om prijs uit te delen voor beste Mohammed-cartoon

Geen categorieapr 02 2015, 11:05
Hij is er van harte welkom.
Geert Wilders is weer eens aan een internationale tour bezig. Hij ging al naar Oostenrijk om te speechen voor een groep aanhangers van de FPÖ - hij werd opvallend zwaar beveiligd tijdens zijn flitsbezoek aan het land - en nu gaat hij op 29 april naar de Verenigde Staten om leden van het Amerikaanse Congres te ontmoeten.
Hij gaat twee speeches houden in Washington D.C.: een bij een receptie van het Republikeinse Congreslid Louie Gohmert uit Texas, en een ander bij een ontbijtbijeenkomst van Congresleden die allemaal lid zijn van de Conservative Opportunity Society, opgericht door Newt Gingrich. Die groep komt sinds 1983 geregeld bij elkaar om conservatieve plannen te bespreken.
Wilders is "zeer vereerd" dat hij mag komen spreken. Via de site van Wilders:
Wilders: "I feel deeply honored by the invitations. In my speeches I will warn my American colleagues of the dangers of Islamization."
Misschien nog wel interessanter is het feit dat hij een paar dagen later naar Texas afreist om daar een speech te geven én een prijs uit te delen van 10.000 dollar voor de beste Mohammed-cartoon:
After his visit to Washington, Geert Wilders travels to Garland, Texas, where on May 3rd he will give a speech and award a prize of $10,000 for the best Muhammad cartoon.
Het zal ongetwijfeld weer tot veel ophef leiden, die prijsuitreiking voor een Mohammed-cartoon, maar hé, zijn we niet allemaal Charlie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten