PVV: SNV-subsidie stoppen; SP en PvdA: SNV-directie opstappen

Geen categoriemrt 26 2011, 15:34
De symptoombestrijders van de Tweede Kamer zijn boos op SNV, de corrupte subsidieslurper.
Maar laten we elkaar niet voor de gek houden: bestaan er ook niet-corrupte ontwikkelingshulporganisaties?
Zomaar een voorbeeld: Oxfam Novib betaalde ooit 300.000 euro aan hun (toen nog bijna) failliete vriendjes van LLink. Zogenaamd om 'een website te maken'. Het resultaat ziet u hier: een weblogje met wat opsommingen van milieutips. Dat kost géén drie ton.
Enfin, de Tweede Kamer is dus boos. De PVV is het boost van allemaal en wil dat de subsidiekraan voor SNV dichtgedraaid wordt. De PvdA en de SP willen dat de directie en raad van toezicht van SNV opstappen.
SNV-directeur Dirk Elsen toont ondertussen de zelfreflectie die je van een door en door corrupte manager mag verwachten: "Geen enkele organisatie is perfect. Dat geldt ook voor SNV".
Kijk, dat is nog eens schuld herkennen nieuwe stijl.
Toch heeft'ie een punt: elk mens is, in de foute omstandigheden, corrupt. Helaas bestrijdt de Tweede Kamer alleen de corruptie en niet de foute omstandigheden waarin ontwikkelingshulporganisaties volledig losgerukt zijn van marktcontrole door de praktische garantie op miljoenen subsidiegeld.
De misstanden bij SNV zijn slechts het topje van de ijsberg. Een diepgaand onderzoek, dat hadden de Kamerleden beter kunnen voorstellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten