PVV woedend over Michael P.: "Dit monster had nog in de cel moeten zitten"

Geen categorieokt 10 2017, 13:00
PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is witheet van woede dat man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber eerder veroordeeld werd tot 16 jaar cel, maar slechts 7 jaar hoefde vast te zitten omdat Justitie in hoger beroep ging omdat de aanklagers zijn straf -- voor het verkrachten van twee meisjes! -- te zwaar vonden.
In gesprek met ZoominTV laat Gidi Markuszower geen spaan heel van het Openbaar Ministerie én de rechterlijke macht die er in een belachelijk één-tweetje voor zorgden dat "dit monster" niet meer in cel zit.
"Sowieso had dit monster in de cel moeten zitten," zegt Markuszower. "Als de VVD zeven jaar geleden de minimumstraffen die de PVV, mijn fractie, heeft voorgesteld, had ingevoerd -- maar ze hebben met meteen afgeschoten, gelijk zodra ze konden -- had dit monster nog vastgezeten. Dus deze verschrikkelijke crimineel heeft veel te kort celstraf opgelegd gekregen." En dat is dus met dank aan Justitie, het Hof, én de VVD.
Maar dan zijn we er nog niet. "Zelfs toen hij deze celstraf heeft gekregen had hij nog in de cel kunnen zitten. De staatssecretaris en de minister hadden ervoor kunnen zorgen dat de zogenaamde detentiefasering later had begonnen." Die detentiefasering houdt in dat criminelen 'langzaam' terug de samenleving in gebracht worden, hoegenaamd omdat ze op die manier aan hun leven in vrijheid kunnen wennen en niet meteen weer het slechte pad op gaan.
Nou, dat blijkt effectief...
"Dat is echt een verwijtbare fout van de minister en de staatssecretaris," zegt Markuszower over het feit dat Michael P. veel te vroeg in detentiefasering is gekomen. Zij "hadden ervoor moeten zorgen dat de detentiefasering later zou zijn begonnen én ze hadden ervoor moeten zorgen dat dit krankzinnige, verschrikkelijke monster niet in zo'n open inrichting terecht was gekomen. Daar is geen enkele noodzaak toe. Ze hadden ook voor een gesloten inrichting kunnen kiezen."
Vervolgens pakte Markuszower zijn telefoon erbij om te laten zien dat de app van de ANWB een fietsroute heeft die door het terrein van de open inrichting in kwestie gaat. Mensen die de route van de ANWB volgen lopen dus het gevaar om in contact te komen met veroordeelde criminelen die het, in het geval van Michael P., "een droom" vinden om twee arme meisjes te verkrachten.
Maar Markuszower heeft niet alleen kritiek, hij komt ook met oplossingen om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer kan gebeuren. "Allereerst kan de Kamer, en de minister, ervoor zorgen dat dit soort monsters heel lang -- misschien wel levenslag -- straf krijgen," ging hij verder toen hij gevraagd werd of de minister hier echt iets aan kan doen. "Dat is nu niet geregeld, want de VVD wilde de minimumstraffen die onze fractie wél wilde, die wilde ze niet. Als dat wél zo was geweest had deze man twintig, dertig, veertig, misschien wel zestig jaar kunnen krijgen en dan hadden we dit probleem nu niet gehad."
"Punt twee, we kunnen ervoor zorgen dat, zelfs als criminelen niet langer in de gevangenis gezet worden, kunnen we die open manier waarop criminelen zich kunnen bewegen, ook in die detentiefasering, dat kunnen we stoppen. Ze kunnen ook in meer gesloten inrichtingen geplaatst worden," aldus Markuszower.

"Maar wat echt noodzakelijk is, is dat dit soort monsters veel langer, ik geloof zelfs levenslang, moeten krijgen en daardoor nooit meer in de maatschappij terugkomen. Want de maatschappij is geen proeftuin voor dit soort monsters. En de maatschappij moet beschermd worden tegen dit soort verschrikkelijke individuen."

Je zou denken dat elke zelfverklaarde rechtse partij het daar zonder meer mee eens is, maar blijkbaar denkt de VVD daar dus héél anders over. Als puntje bij paaltje komt is die partij namelijk niet rechts maar links, en heeft ze dus meer compassie met geharde criminelen dan met hun slachtoffers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten