Quasi-heldhaftige Sylvana Simons zegt te vrezen voor een aanslag op haar leven: 'Het alternatief is zwijgen'

Quasi-heldhaftige Sylvana Simons zegt te vrezen voor een aanslag op haar leven: 'Het alternatief is zwijgen'

Wat een ontzettende onzin zeg. Echt. Houd toch op mens.

Sylvana Simons laat weten in gesprek met Nieuwe Revu dat ze bang is voor een aanslag op haar leven. Jawel, volgens mevrouw wordt ze zo serieus bedreigd door 'witte mannelijke racisten' (volgens haar gaat het haar dreigers altijd om haar geslacht en/of huidskleur) dat ze al gesprekken heeft gehad met haar kinderen over de mogelijkheid (God verhoede het, overigens) dat er iets 'gebeurt.'

"Dat is zo bizar, dat je je er echt geen voorstelling van kunt maken," vertelt ze. "Dat je in alle ratio bezig bent met een eventuele prijs die je moet betalen voor het feit dat... Tja, voor wat eigenlijk? Ik ben er nog steeds niet achter wat er nu zo verschrikkelijk is aan wat ik doe of zeg."

Twee punten over die uitspraken:

1. Wat er zo verschrikkelijk is aan jou uitspraken kan een blinde, domme, dove gans nog begrijpen. Je doet niet anders dan de Nederlandse cultuur wegzetten als inherent racistisch, en onze mooie historie als een geschiedenis van slavernij en kolonialisme. Daarnaast heb je er ook nog eens een handje van om de 'witte' Nederlander met een misselijkmakende arrogantie te bejegenen, omdat die niet 'wakker' wenst te worden.

2. Hoewel het natuurlijk vreselijk is dat politici -- zelfs walgelijke figuren als Sylvana -- bedreigd worden (iedereen die haar bedreigt moet gewoon vervolgd worden, zo werkt dat in Nederland, en gelukkig maar) is er werkelijk geen enkele reden om aan te nemen dat ze werkelijk in (groot) gevaar is. Ze wordt niet eens bijna zo beveiligd als Geert Wilders of zelfs een Thierry Baudet. Ze is een controversiële vrouw die online redelijk wat haat over zich heen krijgt, maar dat is het dan wel.

Vervolgens:

"Toch wil ik daar niet te veel mee bezig zijn en me vooral op de inhoud richten. Mijn vrienden willen het niet horen, maar dood gaan we allemaal. Ik ook. Ik ben niet gelovig en al helemaal niet religieus, maar het is niet aan mij hoe en wanneer het gebeurt. Daar heb ik geen invloed op. Het alternatief is echter zwijgen en dat vind ik eerlijk gezegd nog veel gevaarlijker."

Allemachtig zeg, dit is wel echt een Jezus-syndroom in actie he? De onbegrepen messias die door het onwetende volk geofferd wordt. Ofzo. Sjongejonge. Nog even en ze verklaart zichzelf Jesus reborn. Of tenminste de gereïncarneerde Martin Luther King Jr.

Maar ze was nog niet klaar. Volgens haar is de manier waarop ze behandeld wordt namelijk heel erg uniek. In ieder geval in ons land. Ze schelden haar namelijk uit op Twitter:

"De manier waarop ik de laatste jaren stelselmatig ben weggezet is echt uniek in Nederland. Tot een jaar of vijf geleden was ik voor de meesten nog die leuke, exotische presentatrice, maar op het moment dat ik me begon uit te spreken, veranderde dat van dag in nacht."

Oké, Sylvana, nou moet je eens goed luisteren. Iedereen met een sterke mening wordt voor rotte vis uitgemaakt in Nederland. Dat is niet altijd plezant, maar zo werkt het wel. Jouw situatie is niet eens bijna uniek. Daar komt bij dat je jezelf hier op fantastische wijze tegenspreekt. Je vertelt ons nu al een paar jaar lang dat Nederlanders racistisch tot op het bot zijn, en dat de Nederlandse cultuur inherent racistisch is. Maar wat geef je nu tussen neus en lippen door? Dat niemand een probleem met je had tot je je politieke waanzin aan ons op probeerde te dringen, en dat mensen je zelfs leuk en exotisch vonden.

Huh? Maar we waren toch zo racistisch?

Blijkbaar niet, he? Misschien dat het dus niets te maken heeft met hoe je eruit ziet, maar alleen met je knettergekke Nederland-haat. Is dat mogelijk? Dat mensen negatief op je reageren omdat jij zo negatief over óns, ons land, en onze historie bent?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer