Sylvana Simons is een arrogante kwast: de heersende 'witte' elite is er niets bij

Geen categoriemei 16 2019, 8:00
Heeft Nederland ooit zo'n arrogante, hautaine, betweterige wannabe politica gehad? Volgens mij niet.
Gisteren konden wij (gelukkig!) berichten dat Sylvana Simons danig teleurgesteld is in de politiek. Eigenlijk zit ze het niet meer zitten. Ja, ze zal zich nog altijd inzetten voor haar kleine groepje hardcore fans, maar ze gelooft niet dat ze ooit een écht grote of zelfs maar relevante beweging zal leiden.
Goed nieuws, natuurlijk. Mevrouw geeft het feitelijk op. Hoera! Met een beetje mazzel zal ze haar zielige mening wat minder vaak aan ons opdringen waardoor we wat rustiger door het leven kunnen. Het zou mooi zijn.
Maar... de manier waarop ze haar officieuze afscheid (want dat is het toch een beetje) aankondigt is dan weer zo ontiegelijk arrogant dat je er wel wat van móét zeggen. Lees haar aankondiging op Facebook nog een keertje:
“Ik ben niet meer geïnteresseerd in het laten ontwaken van de massa. De massa heeft duidelijk gemaakt dat zij hier niet in geïnteresseerd zijn. Ik ben dus hier om gelijksoortige geesten te verbinden en hen te ontwaken die WILLEN leren.”
Dit is toch ronduit ziekelijk? Mevrouw voelt zich overduidelijk ver maar dan ook echt ver verheven boven de gewone Nederlander, naar wij zij -- als echte communist zijnde -- voor het gemak maar even verwijst als "de massa."
De massa? Over wie heb je het, mevrouw Simons? Die 'massa' van jou bestaat uit individuen; individuen met hun eigen leven, hun eigen dromen, hun eigen denkbeelden, hun eigen problemen. Het zijn verdorie geen speelgoedsoldaten!
Het dedain dat deze vrouw heeft voor de gewone, hardwerkende, trotse Nederlander is ronduit misselijk makend. Niet alleen beschouwt ze zichzelf als de onbegrepen messias van de 21e eeuw, maar ze denkt ook nog eens dat Jan met de Pet een enorme, domme loser is. Want, aldus mevrouw De Betweter, hij wil niet eens leren.
Gadverdamme, zeg. Waar haal je het botte lef vandaag om je mede-Nederlanders zo beledigend toe te spreken? Wie heeft jou tot Alwetende Godin van Nederland benoemt, Sylvana?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten