Racismeroepend DENK heeft de prioriteiten op orde: 'Maak discriminatie tot hoofdthema formatie!'

Geen categoriemei 19 2017, 9:00
How about 'no'?
Wat zijn de grootste problemen waar Nederland op dit moment mee te maken heeft? U weet wel, dié thema's waar de gemiddelde Nederlander 's nachts van wakker ligt. Is dat het gebrek aan werkgelegenheid, die nog steeds niet is wat ze al was? Of misschien het feit dat onze dochters, vrouwen en zussen nauwelijks nog over straat kunnen zonder minstens drie keer voor hoer uit te worden gescholden? Of wacht: is het dan toch gewoon dat terroristen op elk moment, overal in dit land zouden kunnen toeslaan?
Nee, dat zou natuurlijk allemaal véél te kortzichtig zijn. Want wat heb je er nou aan niet opgeblazen, overgereden of uitgescholden te worden als je in het dagelijkse leven telkens wordt gediscrimineerd? Als je naar... eh, als.. Ja wanneer eigenlijk?
Nederland weet het niet, maar Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en de rest van het racismeroepende DENK lijken het wel te weten. En hoewel ze ons niet hebben weten te verlichten, zijn ze in ieder geval heilig overtuigd dat dit hét belangrijkste thema van nu is. Migratie, klimaat, economische zaken: dat is vast allemaal héél erg belangrijk, maar lang niet zo cruciaal voor het draaien van dit land als het tegengaan van discriminatie en racisme natuurlijk! Geen idee welke discriminatie de DENK'ers het hier over hebben, maar ze zijn heel zeker van hun zaak in de brief die ze aan verkenner Schippers stuurden:
Oftewel: vergeet al die gekkigheid rondom andere onderwerpen: dít moet het onderwerp van de formatiebesprekingen worden! Toegegeven, dit biedt natuurlijk wel een heel ander spectrum aan opties voor een formatie. Het is namelijk niet heel lastig om genoeg partijen te vinden die zo het Sinterklaasfeest de deur uit zouden trappen voor wat politiek gewin, of Kerst met alle liefde zouden inwisselen voor het Suikerfeest als ze dat bij de volgende verkiezingen wat extra stemmen zou opleveren vanuit islamitische hoek. Laat staan dat ze moeilijk zouden doen over iets als hoofddoekjes bij de Amsterdamse politie. Ik zie mogelijkheden!
Ja, het is wel duidelijk dat men de prioriteiten bij DENK niet bepaald op orde heeft. In plaats van dat men zich daar bezig gaat zitten houden met het bekokstoven van (hun versies van) oplossingen voor de enorme problemen die we hebben, gaan ze liever verder met wat symboolpolitiek in de vorm van discriminatiebestrijding en toegang tot onderwijs - want er staat natuurlijk in de grondwet dat migrantenkinderen niet naar school mogen ofzo. Triest, maar misschien is het maar beter zo: des te eerder Nederland ziet dat er in het parlement van dit land geen ruimte verspild moet worden aan dit soort onruststokers!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten