Racistische Bono (U2) bezocht het Europees Parlement en had een mening

Geen categorieokt 11 2018, 13:02
Bono, bekend van U2, heeft er een handje van om zich te lenen aan politiek. Gisteren was hij op bezoek bij het Europees Parlement. Wat hij daar precies deed was onduidelijk, maar hij liet zich in ieder geval fotograferen met voorzitter Antonio Tajani en later met een groep kinderen die allemaal de tekst 'One' op hun t-shirt hadden staan. Wat natuurlijk aandoenlijke plaatjes opleverde. Het is zeker niet voor het eerst dat Bono zich onder hooggeplaatsten begeeft. Ook kennen we hem van een racistische video waarin hij alle blonde mensen met blauwe ogen 'saai' noemt en de hitlergroet brengt om te symboliseren waar blanke mensen voor zouden staan. Zeker geen bruggenbouwer dus, al ziet hij zichzelf dus wel zo.
Bono stelde tijdens zijn bezoek aan het Europees Parlement dat zijn notie van 'thuis' is veranderd. Waar hij zich vroeger slechts als 'Ier' zag, ziet hij zichzelf nu ook als Europees. En op zich is die gedachte niet vreemd. Europa is inderdaad het continent van de Europese volkeren en die volkeren zijn enorm divers. We hebben zelfs een gemeenschappelijke geschiedenis. Zo hebben we in Noord-West Europa volkeren die afstammen van de germanen en slaven. In het midden tref je ook allerlei volkeren aan en in het Zuiden is het ook een diverse bonte verzameling van Grieken, Turken en afstammelingen van de Romeinen. Ten slotte is Europa het thuis van tal van diaspora's waaronder de Ethiopische, Marokkaanse en Joodse diaspora.
Europa is dus divers, en in plaats van het koesteren van de bestaande diversiteit wil Bono het nog radicaler aanpakken. Bono denkt namelijk dat het openzetten van de grenzen een 'grote kans' is voor Europa. Een kans op wat? Op het verstoren van de natuurlijke diversiteit op het continent? Een kans op meer criminaliteit en mensenhandel? Een kans op meer jihadistisch extremisme? Een kans voor meer rechtsextremisme in de politiek als gevolg van het ondermijnen van culturele homogeniteit? Het moge duidelijk zijn dat Bono wel goed kan zingen, maar denken is niet zijn sterkste punt.
https://twitter.com/Europarl_EN/status/1050035550093275137
Goed nieuws dus dat het Europees Parlement ervoor kiest om Bono te gebruiken voor hun campagne. De man is volledig besmet met bizarre uitingen en is eenvoudig te pakken op dat wat hij in het verleden heeft gezegd. Eigenlijk dus een domme keuze om hem als ambassadeur in te zetten. En zo kennen we de Europese Unie: marketingtechnisch maken ze soms rare sprongen. Neem bijvoorbeeld de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker die zichzelf dronken terug kan zien op YouTube. De EU laat zich steeds vaker van haar beste kant zien...
https://www.youtube.com/watch?v=XPgiI46FCDU
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten